© Geert Van Baelen

Twee huizen onbewoonbaar na zware brand in Eksel, politie speurt maïsveld af

Hechtel-Eksel -

Vrijdagvoormiddag is een zware brand uitgebroken in een huis in de Veldstraat in Eksel. Twee woningen zijn onbewoonbaar. De politie zetten een zoekactie op in een naburig maïsveld, maar er werd niks gevonden.

Geert Van Baelen en Olivier Simons

De brand is rond 10.30 uur ontstaan in de berging van een woning, ter hoogte van de droogkast. De brandweer Noord-Limburg rukte uit om te blussen. Het huis is onbewoonbaar door de brandschade. Ook de naburige woning liep veel rookschade op en is tijdelijk onbewoonbaar.

Het is nog niet duidelijk of de brand accidenteel is ontstaan of dat er kwaad opzet mee gemoeid is. Feit is wel dat de politie Kempenland een zoekactie hield in een naburig maïsveld. Daarbij werd een drone ingezet en ook de federale politie kwam met een speurhond ter plaatse. Rond 13 uur werd de zoekactie gestaakt. Er werd niemand gevonden.

“Omdat de brandweer niet meteen kon uitsluiten dat het vuur aangestoken is, zijn we een buurtonderzoek gestart en hebben we een zoekactie gehouden in de omgeving”, zegt korpschef Eric Cenens. “Dat is de standaardprocedure. In zo’n geval gaan we altijd uit van het ergste scenario.” De politie voert verder onderzoek. gvb, siol

De federale politie kwam met een speurhond ter plaatse om het maïsveld langs de woningen uit te kammen. ©  Geert Van Baelen

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio