Vooral op Sint-Jacobs, de Vlasmarkt en Polé Polé vind je donderdag nog heel wat afval van de Gentse Feesten ©  SD

Drie dagen na Gentse Feesten zijn sommige pleinen nog een stort: “Tegen eind deze week moet alles opgeruimd zijn”

Gent -

De Gentse Feesten zijn ondertussen drie dagen achter de rug. Het normale leven hervat langzaam en de pleinen worden afgebroken. Maar de Vlasmarkt, Sint-Jacobs en de Graslei / Korenlei liggen er donderdagochtend nog bij als een stort. Ivago zet alles in het werk om de pleinen proper te krijgen.

Simon Dekaezemaker

Blikken bier, plastieken flesjes water, flessen cava, restanten plastic én heel wat frietverpakkingen. Wie donderdagochtend passeerde aan de Vlasmarkt of Sint-Jacobs rook ‘het putje’ alvast niet meer, maar zag nog heel wat afval liggen. Een gelijkaardig beeld op de Graslei en Korenlei. Een verdwaald prijsbord van de Feesten zwerft nog rond. Toeristen kijken naar een hoop vuilnis vanop de Grasbrug. (Lees verder onder de foto’s)

Op de Vlasmarkt ligt nog heel wat afval van de Gentse Feesten ©  SD

Ook op Sint-Jacobs zie je nog heel wat afval van de Gentse Feesten liggen ©  SD

Ook op Sint-Jacobs zie je nog heel wat afval van de Gentse Feesten liggen ©  SD

Op de Groentemarkt zijn de medewerkers van Ivago donderdagochtend rond 9.30 uur volop bezig. “We hebben twee ploegen op het terrein: onze vrachtwagen en veegmachine”, zegt woordvoerster van Ivago Sandra Deneef. “Bepaalde pleinen liggen nog steeds vuil omdat de podia net weg zijn. We konden dus niet eerder beginnen, maar tegen eind deze week willen we alles opgeruimd hebben.” (Lees verder onder de foto’s)

Toeristen zijn vanop de Grasbrug een hoop afval liggen op de Graslei ©  SD

Een verdwaald bord met de drankkaart van Polé Polé op de Graslei ©  SD

Op de Groentenmarkt waren de medewerkers van Ivago rond 9.30 uur volop bezig met het plein op te ruimen ©  SD

Op andere plaatsen waren de laatste resten Gentse Feesten al even verdwenen. Geen spoor meer op het Sint-Baafsplein van de duizenden bezoekers die meezongen met Christoff of Metejoor. De laatste pluimen van Mardi Gras waren ook verdwenen vanonder de stadshal. Een gelijkaardig verhaal op de Korenmarkt en daar werden de fietsenstallingen ondertussen ook teruggeplaatst.

Geen spoor meer van de duizenden bezoekers die luidkeels meezongen met Christoff of Metejoor op Sint-Baafs ©  SD

Geen spoor meer van de Gentse Feesten op de Korenmarkt. De fietsenstallingen werden ondertussen teruggeplaatst door de Fietsambassade ©  SD

De pluimen en kettingen zijn weg, maar de laatste restjes van Mardi Gras onder de stadshal moeten nog opgehaald worden ©  SD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer