Het trio had een berg kleren in de koffer liggen. © Tom Palmaers

Drie Brusselaars in Tongeren betrapt met 60-tal gestolen kleren in koffer

Tongeren -

De politie heeft woensdag een berg van ongeveer 60 gestolen kleren gevonden in de koffer van een auto in Tongeren. De drie inzittenden uit Brussel werden gearresteerd en worden via snelrecht gedagvaard. “De man leidde mij af, terwijl de twee vrouwen met de kleren onder hun jurken naar buiten glipten”, klinkt het bij Bel&Bo in Tongeren.

Marij Wyers/Olivier Simons

Tijdens een controle van de politie Tongeren-Herstappe op de Luikersteenweg werd woensdag rond 16 uur de grijze Renault tegengehouden omdat het in een belabberde technische staat verkeerde. In de wagen zaten twee vrouwen en één man, alle drie uit Brussel. Aanvankelijk leken de verzekeringsdocumenten van de auto niet in orde, maar de inzittenden konden die uiteindelijk alsnog tonen.

Toch merkte de politie dat er iets niet klopte aan het warrige verhaal van het trio. Al snel bleek wat er mis was. Toen de agenten de koffer van de wagen opendeden, stootten ze op een enorme berg van een 60-tal kleren. De vele jurken, hemden en broeken hingen bovendien allemaal aan een kapstok en hadden nog een prijskaartje. Ze bleken gestolen te zijn bij drie winkels op het T-Forum. Het totale bedrag bedroeg ongeveer 2.500 euro.

De twee vrouwen en de man werden gearresteerd en woensdagavond verhoord. Een van hen ging over tot bekentenissen. Het trio is gekend voor diefstallen in heel het land. Ze zullen gedagvaard worden via snelrecht en mogen het binnenkort al gaan uitleggen voor de rechtbank. Hun auto werd in beslag genomen. De politie vermoedt dat ze de kleren met een afleidingsmanoeuvre konden stelen. Terwijl de man de verkoper aan de praat hield, slopen de twee vrouwen ongemerkt naar buiten met de gestolen kleren onder hun lange, wijde jurken.

De twee vrouwen en de man werden gearresteerd. Ze zullen donderdag verhoord worden. ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

Het trio had onder meer toegeslagen bij Bel&Bo in Tongeren. “Maar ze zijn het hele T-Forum rondgegaan”, zegt winkelverantwoordelijke Nadine Vancleef. “Ook bij JBC en e5 mode zijn er kleren verdwenen. De man in kwestie sprak me ’s namiddags aan in de winkel. Hij vroeg of ik nog een broek had die leek op die hij aanhad, in maat 36. Ik wist dat ik dat niet meer had, maar hij bleef aandringen.”

Sympathieke man

“Het was echt een sympathieke man, hij was heel vriendelijk. Ik controleerde achter in de winkel of ik nog iets in stock had liggen, maar ik kon hem niet helpen. Op dat moment had ik zelfs medelijden met hem. Al was hij mij blijkbaar aan het afleiden, terwijl de vrouwen onopgemerkt naar buiten glipten. Ik heb hen zelfs niet gezien. En ook mijn collega in de winkel was op dat moment te druk bezig.”

Bel&Bo heeft inmiddels alle gestolen kleren teruggekregen. “Het gaat om elf broeken en een aantal kleedjes en rokken. Ik had niet eens door dat ze gestolen waren toen de politie arriveerde. Dat zou ik pas ’s avonds gemerkt hebben bij het inventariseren. Gelukkig zijn de dieven gevat.” maw, siol

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

 © Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer