Geen prinsessenkamp, wel bittere ernst: nieuwe foto’s van kroonprinses Elisabeth (20) tijdens militair zomerkamp gedeeld

Kroonprinses Elisabeth (20) nam afgelopen maand opnieuw deel aan het militaire zomerkamp van de Koninklijke Militaire School. De prinses wil zo de band met Defensie behouden.

Opperste concentratie. Die is te lezen op het gezicht van prinses Elisabeth (20). Niet verwonderlijk, want de lat tijdens het zomerkamp van de Koninklijke Militaire School (KMS) ligt hoog. Het doel van het kamp is om geleerde vaardigheden, zoals patrouilletechnieken en leidinggeven, te oefenen en verder te ontwikkelen. Ook stressbestendigheid en weerstand tegen vermoeidheid worden zwaar op de proef gesteld.

 ©  © KMS/ERM – Erwin Ceuppens

“De groep is opgedeeld in teams van acht mensen. Die moeten op een gestructureerde manier opdrachten geven en uitvoeren”, zegt luitenant-kolonel Isabel Vanhavermaet. “Het hoofdobjectief is vooruit te komen op het terrein zónder gezien te worden. Zowel bij dag als bij nacht. Ze moeten op hun bestemming observeren en dan terugkeren om hun teamgenoten zo volledig mogelijk te briefen.”

 ©  © KMS/ERM – Erwin Ceuppens

Prinses Elisabeth rondde vorig jaar al haar verkorte opleiding aan de KMS af, maar mag nog steeds deelnemen aan het jaarlijkse zomerkamp. Daar zal ze mogelijk volgend jaar ook haar broer, prins Gabriël, treffen. Die start nu aan zijn opleiding sociale en militaire wetenschappen. De prinses studeert ondertussen ‘history & politics’ aan de Oxford Universiteit, waar ze haar eerste jaar succesvol is doorgekomen.

Prinses Elisabeth (rechts) tijdens het militaire zomerkamp. ©  © KMS/ERM – Erwin Ceuppens

 ©  © KMS/ERM – Erwin Ceuppens

(nba)

Meer over Prinses Elisabeth

Aangeboden door onze partners