©  Pool via REUTERS

Burgemeester Hidalgo bevestigt dat kans reëel is dat Tour in 2024 buiten Parijs aankomt

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft zondag bevestigd dat er gesprekken aan de gang zijn om de aankomst van de Tour de France van 2024 mogelijk te verhuizen naar buiten Parijs. Dit zou de eerste keer zijn sinds 1975.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De finish van de Tour ligt traditioneel op de Champs-Elysées, maar de data van de Tour de France van 2024 (29 juni tot 21 juli) komen in het vaarwater van de start van de Olympische Spelen in Parijs, enkele dagen nadien (26 juli tot 11 augustus).

“We zullen zien”, zei Hidalgo tegen Le Parisien. “Het is een onderwerp waar we het met Christian Prudhomme (de Tour-baas, red.) over hebben. Het is een belangrijk sujet. De aankomst van de Tour zal bijna samenvallen met de opening van de Olympische Spelen. Wij werken in goede verstandhouding samen aan alternatieve oplossingen.”

“Wij zijn pragmatisch en zullen een oplossing vinden”, vervolgde de burgemeester. “De opening van de Spelen is op 26 juli 2024. Dit betekent dat in de weken die aan die datum voorafgaan, de Place de la Concorde in orde moet worden gebracht. Een mogelijke afwezigheid van de Champs-Elysées in de Tour is geen taboe. We zullen tijdig communiceren.”

Meer over Tour de France

Aangeboden door onze partners