©  AP

Twee doden, vijf gewonden bij schietpartij in Los Angeles

Bij een schietpartij in een park in Los Angeles zijn zondagnamiddag twee mensen om het leven gekomen en vijf anderen gewond geraakt.

adbBron: BELGA, NBC, Fox, CBS

De schietpartij vond even voor 16 uur plaats in de wijk San Pedro, in het grote Peck Park, waar onder meer een autoshow en baseballmatch bezig waren. Volgens getuigen waren op verschillende plekken in het park schoten te horen.

Zeven slachtoffers – vier mannen en drie vrouwen – werden naar ziekenhuizen in de buurt overgebracht. Fox News zag hulpverleners iemand proberen te reanimeren, schreef het. De brandweer van Los Angeles maakte later tijdens een persconferentie bekend dat twee personen overleden waren.

De zeven slachtoffers zijn tussen 23 en 54 jaar oud en liepen allen schotwonden op, volgens de politie van Los Angeles. Een van de overleden personen werd gevonden op een baseballveld.

De politie denkt dat er meerdere schutters waren. Er zouden nog geen arrestaties verricht zijn, maar volgens de politie gaat het niet om een “actieve schutter” situatie. Dat betekent volgens Fox News gewoonlijk dat het om bendegeweld gaat. Getuigen verklaarden aan Fox dat de autoclubs een wapenstilstand hadden die niet gerespecteerd werd door de initiële schutter. De politie bevestigde dat sprake zou zijn van een dispuut dat nabij de baseballvelden uitbrak tussen twee groepen. Het zou niet gaan om een geplande massaschietpartij.

Volgens de politie waren zo’n 500 mensen aanwezig in het park, van wie sommigen op een niet-vergunde autoshow.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer