© Mark Dreesen

Burenruzie over lening ontspoort in Stokkem: man (21) schiet op huis en bewerkt auto met hamer

DILSEN-STOKKEM -

De woonkern Veeweide in Stokkem is zaterdagavond opgeschrikt door een schietpartij. Nadat een burenruzie over een lening uit de hand liep, schoot een 21-jarige man door het raam van zijn buurman en bewerkte hij diens Opel Corsa met een hamer. De twintiger is gearresteerd.

Mark Dreesen/Olivier Simons

De schietpartij vond zaterdag rond 20.30 uur plaats in de Kapelstraat in de sociale woonwijk Veeweide in Stokkem. Een 21-jarige jongeman had geld geleend aan de man die naast hem woonde. Toen hij zijn geld zaterdagavond kwam terugvragen en zijn buurman dat niet wilde geven, ontstond ruzie. Die ontspoorde volledig en de jongeman trok een vuurwapen.

De jongeman vuurde een kogel af door het raam van zijn buurman. Zondagochtend was de kogelinslag nog duidelijk te zien. Buurtbewoners hebben meerdere schoten gehoord, maar dat kan niet bevestigd worden. Zeker is wel dat de twintiger zich daarna richtte tot de zwarte Opel Corsa van zijn buur, die voor de woning geparkeerd stond. Met een hamer bewerkte hij de wagen en sloeg hij onder meer de voorruit, achterruit en de vier zijruiten stuk. Bij het incident zouden geen gewonden zijn gevallen.

De ruiten van de Opel Corsa werden allemaal ingeslagen. ©  MMD

Zoektocht naar wapen

De politie Maasland kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en arresteerde de 21-jarige man. Hij werd verhoord. Omdat de man het vuurwapen in een nabijgelegen aardappelveld zou gegooid hebben, speurde de politie het veld af met een hond om het wapen op te sporen. De brandweer zorgde voor voldoende verlichting. De zoektocht duurde tot middernacht, maar het wapen zou niet gevonden zijn. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De Kapelstraat werd een tijdje volledig afgesloten voor het verkeer tussen het centrum van Stokkem en Rachels-Lanklaar. De recherche van de politie Maasland voert verder onderzoek.

Volgens de buurtbewoners boterde het al lang niet in een van de woningen op Veeweide, die uitgeeft op de Kapelstraat. Enkele weken geleden zou volgens hen voor de bewuste woning een auto in brand zijn gestoken.

 ©  Mark Dreesen

De politie zocht urenlang naar het wapen in het aardappelveld, maar dat zou niet gevonden zijn geweest. © Mark Dreesen

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio