©  rr

Vlaamse vrienden beleven dramatische vakantie in Thailand: Nicolaas (30) vermist, Tom (33) ernstig gewond

De dertigjarige Nicolaas Hinckxt uit Mechelen raakte vrijdag vermist tijdens het raften in Thailand. De vader van het slachtoffer is zaterdagochtend in allerijl naar daar vertrokken. Voor Nicolaas en zijn reisgezellen was de vakantie eerder deze week al voor een stuk verbrod: hun kameraad Tom De Graef, ook een Mechelaar, raakte dinsdag ernstig gewond bij een aanrijding. Hij wacht nu op een repatriëring. Bij familie en vrienden in ons land zijn de ongerustheid en het ongeloof enorm.

kvro, cvr

Mechelaar Nicolaas Hinckxt is sinds vrijdag vermist in de Thaise regio Chiang Mai. Hij reisde niet alleen en was onder meer in het gezelschap van zijn stadgenoot Tom De Graef. Tom raakte dinsdag al ernstig gewond bij een aanrijding en verblijft nu in het ziekenhuis in Bangkok. “Vooraleer hij kan gerepatrieerd worden, wacht hij nog op een medische controle”, meldt zijn naaste omgeving.

Wat er vrijdag gebeurde met Nicolaas, is nog meer hallucinant. “Het slachtoffer was aan het raften met twee vrienden toen hij van het bootje viel en in de rivier Mae Taeng belandde”, melden Thaise media. “De toergids gooide nog een touw naar het slachtoffer, maar hij greep er niet naar. Niet veel later verdween hij in de ruwe wateren.” De Thaise tv-zeder Channel 7 toonde beelden van de kapotte helm van Nicolaas en bevestigde dat ook zijn reddingsvest werd gevonden.

Nicolaas heeft een Belgische vader en een Thaise moeder. Hij heeft zelf de dubbele nationaliteit. Zijn echtgenote, met wie hij een zoontje heeft, is een Thaise. “Daarom vond de vakantie natuurlijk in Thailand plaats”, zegt zijn nicht Elise Hinckxt. De vader van Nicolaas is zaterdag vertrokken naar Thailand. Ook de familie en vrienden hier maken momenteel moeilijke momenten mee. “We weten niks meer dan wat de Thaise media meldt”, zegt Elise. “De ongerustheid is enorm.”

Hevige regen

De zoekactie ging vrijdagavond tot laat door, maar de reddingswerkers moesten die uiteindelijk staken door de hevige regen. Zaterdag ging de actie verder. Volgens een Thaise bron waren er meer dan vijftig politieagenten en reddingswerkers aan de slag. Er werd ook naar het slachtoffer gezocht met drones, maar voorlopig zonder resultaat.

De uitbater van Sirinan Villa Nimman in Chiang Mai, het hotel waar Nicolaas verbleef, bevestigt dat zijn gast als vermist staat opgegeven. “Hij maakte de reservatie bij ons”, zegt hij. “Zaterdag ben ik nog in het hotel geweest, maar er was niemand van zijn gezelschap meer aanwezig. Waarschijnlijk zijn ze naar de subregio Mae Tang getrokken, waar het ongeval zich voordeed.”

Meer over Thailand

Aangeboden door onze partners