©  rr

Dertiger uit Mechelen vermist in Thailand na val in rivier tijdens raften

De dertigjarige Nicolaas Hinckxt uit Mechelen is vrijdag in Thailand vermist geraakt tijdens het raften. Reddingswerkers zouden inmiddels een reddingsvest en een gebroken helm hebben teruggevonden. De vader van het slachtoffer is vanochtend richting Thailand vertrokken. Ook bij familie en vrienden in ons land is de ongerustheid enorm.

Kristof Van Rompaey

Het ongeval gebeurde in de Thaise regio Chiang Mai. “De man was er aan het raften met twee vrienden toen hij van het bootje viel en in de rivier Mae Taeng belandde. De toergids gooide nog een touw naar het slachtoffer, maar hij greep er niet naar. Niet veel later verdween hij in de ruwe wateren”, melden Thaise media.

Nicolaas heeft een Belgische vader en een Thaise moeder. Hij heeft zelf de dubbele nationaliteit. Zijn echtgenote, met wie hij een zoontje heeft, is Thais. “Daarom vond de vakantie natuurlijk in Thailand plaats”, zegt zijn nicht Elise Hinckxt. De vader van Nicolaas is vanochtend vertrokken naar Thailand. Ook de familie en vrienden hier maken momenteel moeilijke momenten mee. “We weten niks meer dan wat de Thaise media meldt”, zegt Elise. “De ongerustheid is enorm.”

Hevige regen

De zoekactie ging vrijdagavond tot laat door, maar de reddingswerkers moesten die uiteindelijk staken door de hevige regen. Zaterdag ging de actie verder. Volgens een Thaise bron waren er meer dan vijftig politieagenten en reddingswerkers aan de slag. Er werd ook naar het slachtoffer gezocht met drones, maar voorlopig zonder resultaat.

De uitbater van Sirinan Villa Nimman in Chiang Mai, het hotel waar het Nicolaas verbleef, bevestigt dat zijn gast als vermist staat opgegeven. “Hij maakte de reservatie bij ons”, zegt hij. “Zaterdag ben ik nog in het hotel geweest, maar er was niemand van zijn gezelschap meer aanwezig. Waarschijnlijk zijn ze naar de subregio Mae Tang getrokken, waar het ongeval zich voordeed.”

Meer over Thailand

Aangeboden door onze partners