©  federale politie

Ongeruste familie zoekt zelf aan de kust naar vermiste Bénédicte en haar dochtertje Léa (8)

De familie van Bénédicte Demoulin (35) leeft al twee dagen tussen hoop en vrees. De vrouw en haar dochtertje Léa (8) zijn nu twee dagen vermist. “We weten echt niet wat er kan gebeurd zijn, dit is helemaal haar gewoonte niet”, klinkt het.

,tg

Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Lenders Demoulin (8) namen vrijdag 15 juli in het station Guillemins in Luik de trein naar de kust. Ze zouden er een paar dagen logeren in hotel HEB, in de Koningsstraat in Oostende.

Het was de eerste keer dat ze dat deed, zeggen haar ouders in de Waalse media. De vrouw hield telefonisch contract met haar moeder. De laatste keer belde ze via een vast nummer. Haar gsm werkte niet meer. Ze zouden dinsdagavond laat thuis komen.

“We hebben uren aan het station staan wachten”, zegt ze. Maar Bénédicte en Léa zaten niet op de trein die van de kust kwam. En ook niet op de volgende treinen.

De politie en Child Focus hebben zaterdagavond een opsporingsbericht verspreid. De politie onderzoekt nu onder meer de beelden van de bewakingscamera’s van het hotel, waar ze dinsdagavond hebben uitgecheckt, en van het station van Oostende waar ze de trein terug naar huis zouden nemen.

Voorlopig weet niemand wat er is gebeurd. De familie houdt met alles rekening: parentale ontvoering, gijzeling, een ongeval.

De familie is donderdag zelf naar de kust getrokken om te gaan zoeken. Liever dan thuis te zitten wachten op nieuws. Voorlopig is er nog altijd geen spoor van de twee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bénédicte is 1m77 lang en heeft halflang blond haar in een carré. Zij heeft tatoeages op de beide onderarmen. Zij is in het bezit van een grijze tas op wielen. Zij droeg een blauw topje en een jeans short. Léa is tussen 1m40 en 1m50 lang en heeft lang blond haar. Zij droeg een roze T-shirt.

Wie hen gezien heeft of weet waar ze momenteel verblijven, wordt gevraagd contact op met de speurders via het gratis nummer 0800/30 30 0 of via Child Focus op het nummer 116 000. U kan ook getuigen via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners()

Aangeboden door onze partners