©  Shutterstock

Rampage-dealer riskeert via snelrecht 180 uur werkstraf: “Ik wou het geld investeren in muziekapparatuur”

Lommel -

Een 21-jarige jongeman uit Scherpenheuvel heeft zich woensdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor het dealen van cocaïne en ketamine. Begin deze maand betrapte de politie hem op het festival Rampage Open Air in Lommel nadat hij onwel werd.

Geert Houben

“Ik ga open kaart spelen”, vertelde de twintiger die via de snelrechtprocedure voor de rechter verscheen. “In mijn vrije tijd ben ik DJ en gebruikte ik zelf ook wel eens. Een tot twee keer per maand. Vrienden vroegen me om wat voor hen mee te brengen en zo is de verkoop begonnen.” Berichten in zijn gsm toonden aan dat hij al drie maanden bezig was met zijn handeltje. Op Rampage liep hij tegen de lamp.

De man voelde zich onwel en ging naar de hulpposten. Daar ontdekte de politie dat hij 34 zakjes cocaïne op zak had. Zestien stuks waren al verkocht en zijn voorraad ketamine was al de deur uit. Volgens de betichte verdiende hij 7.400 euro aan de verkoop. “Ik wou het geld investeren in de aankoop van muziekapparatuur. Van wie ik de drugs heb? Van iemand die ik kende van het uitgaansleven en zijn naam niet wil noemen. Nu ben ik gestopt met drugs. Ik was fout bezig.”

GSM afgenomen

De procureur vorderde een werkstraf van 180 uur en de verbeurdverklaring van 7.540 euro vermogensvoordeel. “Bij de strafvordering houd ik rekening met zijn jonge leeftijd en blanco strafblad. Ik hoop dat hij meent dat hij er mee klaar is. Anders ziet zijn toekomst er niet rooskleurig uit.” Zijn advocate Louisa Van Looy vroeg om de opschorting van straf toe te kennen. “Mijn cliënt is een jonge gast die nu voltijds werkt. Er is een intakegesprek gepland om een behandeling te volgen. Daarnaast geniet hij van een stabiele omkadering. Zijn ouders zijn hier aanwezig. Ze hebben zijn gsm afgenomen en hebben nu een volmacht op zijn rekening om hem in de gaten te houden. Ik vraag u om hem nog een kans te geven door zijn medewerking aan het onderzoek en het tonen van schuldinzicht.” Vonnis op 3 augustus.