© MMD

Café ‘Aod Stokkem’ is een levensdroom voor Lis Vullings

DILSEN-STOKKEM

In het centrum van Stokkem, vlak tegenover de kerk, heeft Lis Vullings zopas een nieuw café met de naam ‘Aod Stokkem’ geopend. “Dit café is een levensdroom die in vervulling gaat”, zegt Lis.

“Ik ben opgegroeid in het Nederlands-Limburgse Sevenum bij Horst”, vertelt Lis. “Op mijn veertiende zocht ik een bijbaantje en kwam in de horeca terecht. Daar heb ik de liefde voor het vak gevoeld. Ik ben trots dat ik nu een eigen café kan openen in Stokkem.”

“Het pand in de Steenkuilstraat was ooit een winkel, maar was niet meer in gebruik. We hebben het pand gekocht. Verbouwingen drongen zich op. Er kwam een nieuw dak, we hebben de ruimte op het gelijkvloers groter gemaakt, bijgebouwd en centraal een lange toog geplaatst. Aan de wand prijken oude foto’s van Stokkem en muziekinstrumenten van de twee harmonieën. De gevel van het café is uitnodigend met grote deuren die in de zomer helemaal opengaan. Omdat mijn vriend Chris minder goed te been is, wilde ik mijn café ook inrichten voor mensen met een handicap.”

“Ik ben ook blij met het groot terras aan de straatkant. Ook heb ik veel aandacht geschonken aan de dranken op de kaart. Ik kom uit een schuttersfamilie en weet wat mijn klanten graag drinken. Van abdijbieren tot streekbieren zoals Witte Kraag. De bieren staan op de kaart vermeld in keurig Nederlands, maar ook in het Stokkems dialect. Ik werk samen met Stichting Ommersteyn Rotem, zo kan je hier ijs van geitenmelk krijgen.”

Lis is geen onbekende in Stokkem. “Samen met Chris was ik in 2018 prins en prinses tijdens het carnavalsgebeuren en in 2019 koning en koningin bij Schutterij Sint-Elisabeth.”

Aod Stokkem

Steenkuilstraat 51, 3650 Stokkem

Tel. 0468/00.67.37

Open: vrijdag en zaterdag van 10 tot 1 uur, zondag van 10 uur tot middernacht, de andere dagen van 10 tot 23 uur. (mmd)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio