Kamerfractieleider Peter De Roover. ©  BELGA

Oppositiepartij N-VA streng voor pensioenhervorming: “Symbolisch non-akkoord”

Oppositiepartij N-VA is geenszins onder de indruk van het pensioenakkoord van de federale regering. “De regering-De Croo besliste vannacht om geen pensioenhervorming door te voeren, maar een symbolisch non-akkoord” aldus Kamerfractieleider Peter De Roover.

mtmBron: BELGA

“Wat onze toekomstige generaties nodig hebben, is een robuust toekomstplan. Wat ze krijgen, is een kibbelende regering die na weken marathonvergaderen het woord akkoord aflevert”, zo luidt de eerste reactie van N-VA op het pensioenakkoord. “De vergrijzingsfactuur zal een loodzware hypotheek leggen op ons beleid van morgen, maar de Vivaldi-regering blijkt onmachtig dat fundamentele probleem aan te pakken”, concludeert De Roover. 

Na wekenlange onderhandelingen raakte het kernkabinet van de federale regering het maandagnacht eens over een pensioenhervorming. Er komt een nieuwe pensioenbonus en de toegang tot het minimumpensioen wordt beperkt tot de mensen die effectief twintig jaar hebben gewerkt. Het deeltijds pensioen en het vervroegd pensioen daarentegen verdwenen van de onderhandelingstafel, net als de pensioenen bij Defensie en het rijdend personeel van de NMBS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer