©  BELGA

Minister van Sport Ben Weyts hoopt WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Vlaanderen te halen: “Voluit de kaart trekken voor meer vrouwen in de sport”

Met het EK vrouwenvoetbal in volle gang kijkt minister van Sport Ben Weyts (N-VA) al vooruit naar de toekomst. Samen met de Franstalige gemeenschap wil hij een voortraject opzetten om het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Vlaanderen te halen. “Vlaanderen is ambitieus en haalt het maximum uit topsportevenementen”, aldus Weyts.

Jens Heylen

Na vorig jaar al het WK wielrennen vormt Leuven volgend jaar opnieuw het decor van een WK. Meer baald het WK breakdance. Daarnaast zal er in Antwerpen ook nog het WK turnen plaatsvinden.

Nu er daarnaast op verschillende plaatsen in België, waaronder het Flame Village in Leuven, gekeken kan worden naar het huidige EK vrouwenvoetbal beseft Weyts de rol van Vlaanderen maar al te goed en wil hij nog verder gaan. De Vlaamse minister schaart zich achter projecten die Voetbal Vlaanderen met Futbalista al op poten heeft gezet en investeert nu 500.000 euro in een voortraject om nog meer meisjes te inspireren en te motiveren. Dat blijkt uit een persmededeling.

“Topsporters fungeren als vliegwielfuncties en rolmodellen voor jonge sporters”, zegt Weyts. “Vele meisjes zien hun idolen schitteren, maar kennen nog te weinig de weg naar een sportclub. Ik wil clubs en verschillende clubfuncties nog vrouwvriendelijker maken, zodat elk meisje met de nodige goesting en zelfvertrouwen op het voetbalveld staat. Ik plavei met een voortraject graag de weg naar een Vlaamse organisatie van het WK Voetbal 2027 voor vrouwen. Met vrouwenvoetbal trekken we voluit de kaart voor meer vrouwen in de sport.”

Aangeboden door onze partners