Op Special, de opvolger van haar doorbraakalbum Big Grrrl Small World, profileert de Amerikaanse zich als de potentiële troonopvolgster van Missy Elliott. 

Op Special, de opvolger van haar doorbraakalbum Big Grrrl Small World, profileert de Amerikaanse zich als de potentiële troonopvolgster van Missy Elliott. ©  Charles Sykes/Invision/AP

Tussen gefotoshopte popsterren is de gospelstem van Lizzo een verademing

Dat Lizzo overloopt van zelfvertrouwen, hoef je haar fans niet meer te vertellen. Dit rolmodel voor jonge vrouwen met een maatje meer breekt een lans voor body positivity en neemt daarbij zelden een blad voor de mond.

Op Special, de opvolger van haar doorbraakalbum Big Grrrl Small World, profileert de Amerikaanse zich als de potentiële troonopvolgster van Missy Elliott. Met haar krachtige gospelstem zingt Lizzo vrank en vrij. R&B, hiphop en electropop versmelt ze tot prima songs die slimme samples van Beastie Boys, Lauryn Hill en Kool & The Gang verbergen. Coldplay krijgt zowaar een song naar zich vernoemd.

Special klinkt soms funky, steeds soulvol. Tussen de overvloed aan gladde producties van gefotoshopte popsterren is Lizzo niets minder dan een verademing. Om het met haar jongste hit te zeggen: About Damn Time(gj)

‘Special’, Lizzo, nu te beluisteren

Meer over Muziekrecensies

Aangeboden door onze partners