©  ISOPIX

Elfyn Evans neemt de leiding, Thierry Neuville volgt als vierde in de Rally van Estland

Halfweg de eerste volledige wedstrijddag in de rally van Estland rijdt Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) aan de leiding. De Welshman won vrijdagochtend alle vier de klassementsritten en heeft in de stand 12.5 sec voorsprong op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1). WK-leider Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) volgt als derde op 18.7 sec van Evans. Thierry Neuville kijkt als vierde al tegen een achterstand van 41 sec aan.

Bron: BELGA

Het WK-rally 2022 was tot dusver niet het kampioenschap van Elfyn Evans. In de WK-tussenstand is de Welshman zesde. Vrijdagochtend ging hij als zesde de baan op en profiteerde op die manier van een eerder schoongeveegd wegdek. Evans bleef foutloos, was bijzonder snel en won bijgevolg alle vier de klassementsritten. Thuisrijder Ott Tänak moet voorlopig zijn meerdere erkennen in Evans, net als Rovanperä. De Fin kwam in de openingsrit van de dag goed weg toen hij een rots raakte. Op een licht beschadigde velg na kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

Thierry Neuville begon eerder rustig met een vijfde tijd en met een tijdverlies van ruim 14 sec in wat niet meteen zijn favoriete rally is. Neuville had niet al te veel vertrouwen in de achterkant van de wagen en probeerde snel en zuiver te rijden. In de laatste bocht van de vierde klassementsrit vrijdagochtend liet hij zich even verrassen op het gladde wegdek en liet daarbij enkele seconden liggen.

Minder goed verging het Craig Breen (Ford Puma Rally1). De Ier eindigde vorig jaar tweede in Estland maar mag nu al een goed resultaat vergeten. Tijdens de derde rit van de dag raakte hij iets waardoor de stuurinrichting beschadigd raakte en hij moest opgeven.  

Vrijdagnamiddag worden dezelfde vier ritten als vrijdagochtend gereden.

Aangeboden door onze partners