©  BELGA

Gerechtelijk onderzoek naar matchvervalsing Mboyo en Vanden Borre loopt wèl nog

Het gerechtelijk onderzoek naar de mogelijke matchvervalsing in het seizoen 2013/14 in de Jupiler Pro League is nog lopende. Dat laat het Brusselse parket vrijdag weten aan Belga. Ilombe Mboyo en Anthony Vanden Borre worden er door Roland Duchâtelet van beschuldigd in dat seizoen wedstrijden vervalst te hebben, zodat RSC Anderlecht kampioen speelde. Woensdag werd duidelijk dat het onderzoek bij het Bondsparket geseponeerd werd, omdat de feiten verjaard waren na acht jaar.

Bron: BELGA

Roland Duchâtelet legde op 15 februari 2022 samen met ex-spelers Paul-José Mpoku en Jelle Van Damme, en drie Standard-supporters bij de Brusselse onderzoeksrechter klacht met burgerlijke partijstelling neer tegen de twee spelers. Duchâtelet houdt al sinds de zomer van 2014 vol dat de titelstrijd in het seizoen 2013/14 vervalst werd. Standard Luik was dat jaar als leider de competitie geëindigd, maar na de play-offs haalde RSC Anderlecht de titel binnen. 

Voor twee cruciale wedstrijden, Anderlecht-Genk op 11 mei (4-0) en Genk-Club Brugge op 15 mei (3-2), zouden Vanden Borre en Mboyo dure horloges hebben uitgedeeld aan Genk-spelers. Anderlecht-speler Vanden Borre zou dat voor de match op 11 mei gedaan hebben, zodat de spelers het rustig aan zouden doen, Genk-speler Mboyo op 15 mei om voor extra motivatie te zorgen bij zijn ploegmaats. Nochtans stond Genk op dat moment laatste in play-off 1 en had het niets meer te winnen of te verliezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer