Amber Heard ©  REUTERS

Rechter verwerpt verzoek van Amber Heard om nieuw proces

Een Amerikaanse rechter heeft woensdag een beroep van de Amerikaanse actrice Amber Heard afgewezen. Heard had in de zaak tegen Johnny Depp gevraagd om een vernietiging van de uitspraak en om een nieuw proces.

Bron: BELGA

Heard werd begin juni door een rechtbank in Fairfax, in de Amerikaanse staat Virginia, wegens smaad veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van tien miljoen dollar aan haar voormalige echtgenoot, acteur Johnny Depp. Ook Depp werd schuldig bevonden en moet twee miljoen dollar betalen aan Heard.

De actrice had daarop gevraagd om de uitspraak te laten vernietigen. Haar advocaten haalden onder meer aan dat er sprake was van een persoonsverwisseling bij een van de zeven juryleden. Volgens Amerikaanse media blijkt uit de gerechtelijke documenten dat een 77-jarige man als jurylid moest worden opgeroepen. Maar de oproepingsbrief werd beantwoord door diens zoon, die dezelfde naam heeft en op hetzelfde adres woont.

De rechter in Fairfax heeft het beroep verworpen. Heard heeft geen nadeel geleden door de aanwezigheid van het “verkeerde” jurylid, zo klinkt het. Er was geen bewijs van fraude en beide partijen hadden bij de start van het proces ingestemd met de samenstelling van de jury, wordt nog benadrukt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer