©  BART DEWAELE

Katrien Verhegge mag aanblijven als topvrouw Agentschap opgroeien, maar krijgt crisismanagers naast zich

Katrien Verhegge mag aanblijven als topvrouw van het Agentschap Opgroeien, maar ze zal wel crisismanagers naast zich krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) beslist en dat wordt bevestigd aan onze redactie.

De onderzoekscommissie die de veiligheid in de kinderopvang de voorbije weken en maanden heeft onderzocht, is klaar met haar rapport. De commissie werd opgericht na het overlijden van een baby in een crèche in het Oost-Vlaamse Mariakerke in februari. De commissie heeft nu een pakket met 75 concrete aanbevelingen klaar.

De commissie is ook bijzonder scherp voor de top van het agentschap Opgroeien, met name voor leidend ambtenaar Katrien Verhegge en voor de verantwoordelijke rond handhaving Ariane Van den Berghe. Volgens de commissieleden is het dossierbeheer bij het agentschap “een puinhoop” en heeft de top “onvoldoende adequaat en niet met het gepaste urgentiegevoel gereageerd”.

Minister Hilde Crevits (CD&V) heeft nu beslist dat Verhegge het agentschap mag blijven leiden, maar ze zal wel crisismanagers naast zich krijgen.(agy, blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer