© Nike

Zo zien de sneakers van Frans modetalent Jacquemus in samenwerking met Nike eruit

Hoewel hij in leeftijd misschien moet onderdoen voor legendarische Franse modehuizen als Chanel of Dior, wist Simon Porte Jacquemus de afgelopen jaren wel een plaatsje te veroveren in de modewereld. Celebrities hangen aan zijn lippen – wanneer Victoria Beckham herself komt opdagen voor je show, weet je dat je iets goed doet. Tijdens de Fall/Winter-voorstelling voor 2022 en 2023 in de Franse Camargue onthulde Jacquemus ook een paar sneakers dat hij ontwierp in samenwerking met Nike.

Camille Van Puymbroeck

Modeliefhebbers zullen de Jacquemus + Nike sneakers wellicht meteen herkennen. Het Air Humara-model werd voor het eerst geproduceerd in 1997 en werd sindsdien regelmatig in een nieuw jasje gestoken. Van die uitvoeringen is die van Jacquemus ongetwijfeld een van de meest stijlvolle.

De Franse modeontwerper verwijst met zijn ontwerp duidelijk naar de wandelsport. Dat is niet verwonderlijk, want Jacquemus staat erom bekend regelmatig inspiratie te putten uit de sportwereld. De kleuren daarentegen hebben niets te maken met de fluotinten die je in menig sportwinkel ziet passeren – Jacquemus koos voor ingetogen beige- en wittinten, die perfect passen bij zijn Le Papier-collectie voor aanstaand najaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De sneakers verschijnen in twee verschillende uitvoeringen: beige met bruin en beige met grijs. Op de website van de ontwerper zelf zijn de schoenen, die voor 170 euro over de toonbank gaan, helaas al uitverkocht, maar elders kan je ze met wat geluk nog bemachtigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer