Acht jaar cel gevraagd voor Perenaar die stiefdochter jarenlang dagelijks misbruikt

Hasselt -

Een veertiger uit Peer hangt acht jaar cel boven het hoofd nadat hij zijn stiefdochter jarenlang verkracht heeft. Het meisje was amper acht jaar toen het misbruik begon. “Mijn dochter haar leven is naar de kloten”, sprak de vader.

Geert Houben

De verdachte zit momenteel in de cel nadat de feiten op 16 december vorig jaar aan het licht kwamen. “Ik heb de verkeerde liefde gegeven”, zei de Perenaar terwijl hij zijn tranen de vrije loop liet. Het was de moeder van het slachtoffertje die naar de politie stapte. Ze stelde zich vragen bij het afwijkend gedrag van haar dochter die sukkelde met haar seksualiteit. Toen de moeder haar vroeg of ze al seks had gehad, brak het meisje en vertelde alles over haar stiefvader. De vrouw haalde de politie erbij waarna de man zich met een mes in de badkamer verschanste. Hij dreigde ermee om zichzelf van het leven te beroven. Uiteindelijk konden de hulpdiensten hem bedaren, waarna de veertiger bekentenissen aflegde.

Nachtmerries

“Het is een bijzonder pijnlijk dossier”, sprak de procureur woensdag in de Hasseltse rechtbank. “Een jong meisje is getekend voor de rest van haar leven. Het stoot me tegen de borst dat de beklaagde aanvankelijk de feiten minimaliseerde. Dat hij haar niet had moeten dwingen en dat zij het initiatief zou genomen hebben.” Het openbaar ministerie schetste dat het misbruik gebeurde als de mama sliep, aan het werk was en zelfs op de parking van een winkelcomplex plaatsvond. “Drie tot vier jaar heeft de beklaagde zich aan haar vergrepen. En dat bijna dagelijks. Weerzinwekkend. Ik vraag acht jaar cel, een ontzetting uit de rechten en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor tien jaar.”

Behandeling

Advocaat Raf Van Helden zei dat het meisje angstig is en zelfmoordneigingen heeft. Hij vroeg om een deskundige aan te stellen om het slachtoffer te kunnen opvolgen. “Haar leven is naar de kloten. Ze zit onder de medicatie en heeft nachtmerries”, zuchtte haar vader. Pieter Valkenborg had de ondankbare taak om de verdachte te verdedigen. Hij betwistte de feiten niet en legde evenmin de schuld bij haar. “Zij zocht affectie en mijn cliënt heeft dat verkeerd geïnterpreteerd. Hij wil de feiten niet minimaliseren en weet dat het meisje verminkt is voor het leven. Mijn cliënt wil een begeleiding volgen en zich laten opnemen. Ik vraag om een straf met deels uitstel onder voorwaarden op te leggen zodat hij een behandeling kan volgen.” Vonnis op 10 augustus.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio