© MMD

Jonge moeder Marly en neef vermoord door haar ex: verdachte opgepakt in Eindhoven

Kinrooi -

De vermoedelijke dader van de dubbele moord in Geistingen is dinsdag in de namiddag in zijn huis in Eindhoven opgepakt. Het gaat om de 56-jarige ex-vriend van Marly S. uit de Congostraat in Geistingen. Haar lichaam werd samen met dat van haar neef in het huis gevonden. Alles wees meteen in de richting van moord.

Phillip Pergens/Mark Dreesen

LEES OOK. Ook neef kon Marly (35) niet beschermen: jonge moeder vermoord door stalkende ex-vriend

De feiten raakten dinsdag rond 9.30 uur bekend. In de zijstraat van de Drietak lagen er twee levenloze lichamen in een huis. De twee waren met geweld om het leven gebracht. Snel werd duidelijk dat de slachtoffers Marly S. en haar neef zijn. De slachtoffers zijn dertigers met Nederlandse roots. De vrouw heeft een dochter uit een eerdere relatie. Het kind was op het moment van de feiten niet bij haar.

Politie CARMA, parket en het labo van de gerechtelijke politie gingen ter plaatse. Snel wees alles in de richting van de ex van de jonge vrouw. Eric V. werd in Eindhoven in zijn huis in de Borgerhoutlaan in de boeien geslagen. Het onderzoek in het huis is nog bezig.

In het kerkdorp zijn de mensen in shock. Buren vertelden wel dat ze maandagavond een verdachte auto in de straat hadden zien staan en dat er de laatste tijd al vaker problemen waren tussen de twee.

Wat met verdachte?

Serge Minten en Geert Van Baelen

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Het onderzoek zal door de FGP Limburg worden gevoerd. De onderzoeksrechter hier in Tongeren gaat nu een Europees aanhoudingsbevel uitschrijven. De man gaat sowieso aan België worden uitgeleverd. Afhankelijk van de procedure die de verdachte kiest - de korte of de lange - gaan daar enkele dagen tot een paar maanden overheen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer