©  BELGA

Veldrit in Gieten stopt na 46 edities: “Zuur dat er op deze manier een einde aan komt”

De internationale veldrit van Gieten houdt na 46 edities op te bestaan. De organiserende Stichting Wielerpromotion Oostermoer ziet geen andere mogelijkheid, omdat de wedstrijd geen deel meer uitmaakt van de Superprestige.

Bron: BELGA

“Het is zuur dat de oudste internationale veldritorganisatie in Nederland na 46 internationale wedstrijden (waarvan 33 keer Superprestige), een WK in 1991 en zes keer een nationaal kampioenschap veldrijden, op deze wijze een einde aan het evenement ziet komen”, meldt de organisatie in een persverklaring.

In juni wist Gieten al dat er geen nieuw contract zou komen met de overkoepelende organisatie van de Superprestige, Flanders Classics. Die beslissing viel nadat de Drentse organisatie volgens eigen zeggen maandenlang aan het lijntje was gehouden. Het wegvallen van de Superprestige-status betekende ook geen inkomsten meer uit televisiegelden.

Aanvankelijk wilde Gieten nog op eigen benen doorgaan en een losse cross organiseren op 2 oktober, maar de organisatie geeft nu aan dat er te weinig tijd is om dat voor elkaar te krijgen.

Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions) was op 3 oktober de laatste winnaar in Gieten en won het jaar voordien ook de voorlaatste editie. Sven Nys is met acht zeges in Gieten recordhouder.

Aangeboden door onze partners