GEMEENTERAAD. Heers geeft geen premie voor zonnepanelen

Heers
Frank Missotten

Externe dienst: De gemeente gaat samen met de gemeente Gingelom een externe dienst preventie en bescherming op het werk aanstellen. “Deze dienst staat onder meer in voor het medisch toezicht, verplichte psychosociale opdrachten en opleidingen”, aldus burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). “Om de kosten te drukken, werken we samen met de gemeente Gingelom. We delen al een interne preventieadviseur. We gaan deze opdracht uiteraard uitbesteden.”

Website: De gemeentelijke website wordt in een volledig nieuw jasje gestoken. “Deze vernieuwing is essentieel om bij te blijven in de huidige digitale wereld”, zei burgemeester Pirard. “De nieuwe website zal beter geschikt zijn voor de mobiele surfers. We willen de site ook aantrekkelijker maken voor onze inwoners en koppelen aan de andere infokanalen die we beheren.” De gemeente trekt hiervoor 35.000 euro uit, begin 2023 moet de vernieuwde website actief zijn.

Premie zonnepanelen: Oppositiepartij cd&v stelde in een bijkomend punt voor om een extra toelage van 500 euro toe te kennen aan de inwoners die overgaan tot het plaatsen van zonnepanelen en een thuisbatterij. “Zo zorgen we voor veel minder CO­2-uitstoot en helpen we hen om hun energiefactuur beter onder controle te houden”, vertelde Luc Schalenbourg. “Deze premie kan gekoppeld worden bestaande Vlaamse tegemoetkomingen en slechts eenmaal per woning bekomen worden.” Bevoegd schepen Benny Schroyen (VLDumont) begreep de bezorgdheid van cd&v over de stijgende energieprijzen. “Daarom hebben we onlangs een noodfonds opgericht voor inwoners die hun energiefactuur niet kunnen betalen. Maar dit punt keuren we niet goed, we zijn van oordeel dat we hiermee niet de gewenste doelgroep helpen.” 

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio