Elise Mertens in dubbelfinale Wimbledon. © TV Limburg

Een nieuwe grandslamfinale: Elise Mertens en dubbelpartner rekenen af met Amerikaans duo in halve finale Wimbledon

Elise Mertens heeft zich aan de zijde van Shuai Zhang geplaatst voor de dubbelfinale van Wimbledon. Mertens en Shua haalden het in de halve finale in drie sets van de Amerikaanse tandem Danielle Rose Collins en Desirae Krawczyk: 6-2, 3-6 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 44 minuten.

Maarten Vanhoof

Mertens (WTA 1 dubbel) en Zhang (WTA 4 dubbel) vormen in Londen het topreekshoofd. In de finale wachten de Tsjechische tweede reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, die in de halve finales de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en Letse Jelena Ostapenko versloegen in tweemaal 6-2.

Elise Mertens kan zondag zo haar dubbeltitel proberen te verlengen. Vorig jaar won ze aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei haar derde Grand Slam-titel op het Londense gras. Daarvoor won ze ook al twee andere Grand Slams in het dubbel: de US Open 2019 en de Australian Open 2021 met de Wit-Russin Aryna Sabalenka.

“Alles geven”

“Ik ben erg enthousiast om hier weer in een finale te staan”, reageerde de Limburgse. “Het gebeurt niet elke dag dat je de kans krijgt om op het Centre Court te spelen op Wimbledon. Het gebeurt maar een paar keer in een mensenleven. Dus we gaan alles geven.”

De 26-jarige Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Nu kan ze haar titel verlengen. “Het is een kans om te koesteren. Ik herinner me dat we vorig jaar twee matchpunten moesten redden voordat we met 9-7 wonnen in de derde set, na een geweldige strijd van meer dan drie uur. Ik hoop dat het deze keer wat korter zal zijn”, glimlachte Mertens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners