Deze Range Rover Velar werd bij Rik Didden voor de deur gestolen. ©  rr

Dieven stelen Range Rover voor Opglabbeeks huis van eigenaar

Oudsbergen -

De Range Rover Velar van Rik Didden uit Opglabbeek is vrijdagochtend gestolen aan zijn huis in de Wolfstraat . “Waarschijnlijk hebben ze met een apparaatje de software uitgeschakeld”, zegt de gedupeerde.

Vier jaar geleden kocht Rik Didden de Range Rover. Hij parkeerde de SUV altijd naast zijn woning. “Donderdagavond om 23 uur stond de Range Rover nog bij ons op de oprit. Vrijdag rond 6.30 uur merkte ik dat mijn auto verdwenen was”, zegt Didden.

Overleden vrouw

Meer dan 86.000 euro is zo’n Range Rover Velar waard. Een diefstal komt altijd ongelegen, maar zeker nu zo juist voor het verlof. “In de SUV stond een beeldje van mijn overleden echtgenote waar ik veel waarde aan hecht”, zegt Rik. “Opmerkelijk is dat de camera’s aan onze woning en de tracker in de wagen zijn geblokkeerd. De kans is één op duizend dat ze mijn Range Rover terugvinden. De politie geeft me weinig hoop. Waarschijnlijk is mijn auto al over de grens. Het heeft er ook alle schijn van dat er een bende achter zit die de software van de auto, sleutel incluis, herprogrammeert. Dat is in geen tijd geregeld”, aldus nog Rik Didden.

LEES MEER. Limburgse politie rolt tienkoppige Range Roverbende op: slachtoffers in het hele land.

Aluminium

Hij roept iedereen op om zijn afstandsbediening in een aluminium kastje te bewaren zodat het signaal niet kan worden gedetecteerd. Als zelfstandige, zijn bedrijf EGS installeert zonnepanelen, kan Didden niet zonder voertuig. “Er lag nog materiaal in, een ladder en twee vrij dure zonnebrillen. In deze tijden is een nieuwe wagen aanschaffen een probleem.”

Didden merkt op dat de wagen enkele kleine beschadigingen heef die nuttig kunnen zijn om de Range Rover terug te vinden. “Er zijn een kras op de deurdrempel en een blutsje in de linkerflank.”

Wie de Range Rover heeft zien rijden of iets verdachts in de omgeving van de Wolfstraat heeft opgemerkt, mag Rik Didden of de politie Carma contacteren. De politie is bezig met een onderzoek. (rdr)

LEES MEER. Range Rover van 70.000 euro gestolen voor woning in Lommel.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio