©  RR

Onze boekentips van de week: van verdwenen tienermoeder tot verdwijnend meer

Over een huwelijk dat nog moet beginnen en eentje dat zonet is geëindigd. Over een tienermoeder die verdwenen is en een meer dat telkens opnieuw verdwijnt: dit zijn onze boekentips voor deze week.

Een liefdeshuwelijk

Monica Ali

 ©  RR

Na haar succesvolle debuut Brick Lane keert de Britse Monica Ali terug met Een liefdeshuwelijk. Als het huwelijk van Yasmin en Joe nadert, ontmoeten haar ouders zijn moeder, een vrijgevochten feministe. Een ontmoeting die alles op zijn kop zal zetten.

De Geus, 544 blz., 23,50 euro

Die nacht verdween ze

Lisa Jewell

 © RR

Een tienermoeder, een verlaten landhuis en donkere familiegeheimen: Lisa Jewells recept voor de nagelbijtende cold case-cocktail genaamd Die nacht verdween ze.

AW Bruna, 411 blz., 22,99 euro

Zelfs als alles eindigt

Jens Liljestrand

 ©  RR

Half Zweden wordt geteisterd door bosbranden. De gladde pr-man Didrik en zijn familie zitten vast in hun zomerhuis en zijn veroordeeld tot een leven als klimaatvluchtelingen in eigen land. Cynisch, grappig en spannend.

Atlas Contact, 491 blz., 24,99 euro

Het meer dat verdwijnt

Paddy Donnelly

 ©  RR

Meara’s opa woont aan een meer dat telkens verdwijnt. Hoe dat komt? Daar heeft haar opa telkens een andere uitleg voor, de ene al fantastischer dan de andere. Nieuw prentenboek van Paddy Donnelly, Ierse auteur en illustrator die in Hasselt woont.

Luitingh-Sijthoff, 40 blz., 14,99 euro

Zestig lentes

Aimée De Jongh en Ingrid Chabbert

 ©  RR

Op haar zestigste verjaardag verlaat Josy haar man. Een luisterend oor vindt ze bij een jonge lotgenote die haar introduceert bij een vrouwenclub. Daar vindt ze opnieuw liefde. Tot het noodlot toeslaat. Alledaagse, maar gevoelig gebrachte vertelling, andermaal klasrijk in beeld gebracht door Aimée de Jongh.

Uitg. Dupuis, Coll. Vrije Vlucht, 120 blz., 21,95 euro

jom, jbx

Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Malpertuis in Genk, Grim in Hasselt en Naboekov in Sint-Truiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer