Tandarts verdacht van moord op ex-piloot krijgt enkelband

Lummen -

Tandarts Monica S. (44), sinds 21 mei aangehouden op verdenking van moord op haar verloofde en ex-piloot Robby Claes uit Lummen, zit vanaf morgen niet langer in de gevangenis. De Albanese heeft een enkelband gekregen. Dat bevestigt het parket van Limburg.

Phillip Pergens

Het onderzoek wordt voortgezet, maar de onderzoeksrechter heeft maandagavond beslist dat de verdachte in de tussentijd onder elektronisch toezicht wordt geplaatst.

S. ontkent sinds de start van het onderzoek dat ze ook maar iets met de dood van haar verloofde te maken heeft, maar ze werd aangehouden omdat er meerdere elementen werden vastgesteld die haar verdacht maakten.

Ex-piloot Robby Claes werd in de ochtend van 20 mei dood in bed aangetroffen. Een zelfdoding werd niet uitgesloten, maar meerdere elementen konden wijzen op kwaad opzet. Zo is er de manier waarop de veertiger om het leven kwam. Wellicht gaat het om verstikking door middel van een plastic zak en wees het toxicologisch onderzoek op een inname van roesmiddelen die niet zomaar in huis lagen. Daarbij kwam zijn verloofde in beeld. Zij legde meerdere verklaringen af, onder meer over enkele vreemde beslissingen die ze had genomen nog voordat de hulpdiensten bij het koppel thuis arriveerden.

De tandarts werd een dag nadat haar toekomstige echtgenoot levenloos werd aangetroffen verhoord en vervolgens voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze werd aangehouden als moordverdachte, maar bleef sindsdien volhouden dat ze onschuldig is. Een beroep tegen haar aanhouding werd behandeld voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen, maar daar werd haar aanhouding toch weer bevestigd.

Vandaag blijft ze nog steeds een verdachte in de zaak, maar doordat ze nu in ons land een verblijfplaats kan voorleggen, kwam de Albanese vrouw toch in aanmerking voor een enkelband. Het was haar advocate Lynn Clerinx die eerder al had gepleit voor elektronisch toezicht. Hier wordt nu gehoor aan gegeven.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio