©  BELGA

Mads Pedersen verlengt voor drie jaar bij Trek-Segafredo: “Dit team is een tweede familie”

Wielerteam Trek-Segafredo heeft van de rustdag in de Ronde van Frankrijk gebruik gemaakt om een verlenging van drie jaar van het contract van Mads Pedersen wereldkundig te maken. De voormalige wereldkampioen verbindt zich zo aan het WorldTour-team tot het einde van het seizoen 2025.

Bron: BELGA

De 26-jarige Pedersen is al actief voor het Amerikaanse team sinds 2017. Hij behaalde er 23 overwinningen, en beleefde een hoogtepunt op het WK 2019 in Harrogate. Hij won ook Gent-Wevelgem, Kuurne-Brussel-Kuurne en eindigde tweede in de Ronde van Vlaanderen in 2018.

“Dit team heeft mij de kans geboden om te klimmen naar het WorldTour-niveau na twee seizoenen in continental pro”, vertelt de Deen. “Dit is mijn zesde jaar bij het team en ik doe er nog drie bij. Negen jaar bij één team blijven is speciaal. Dit team is een tweede familie en daarom wilde ik ook blijven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Onze groep voor de klassiekers wordt jaar na jaar sterker. Het team helpen om als groep beter te worden is belangrijk voor mij”, voegt Pedersen nog toe, wiens ambitie het blijft “om monumenten te winnen met dit team”. Bij Trek-Segafredo heeft Pedersen vier Belgen als collega’s: Thibau Nys, Jasper Stuyven, Edward Theuns en Otto Vergaerde.

Tijdens de eerste drie etappes van de tour in Denemarken was Pedersen één van de publieksfavorieten. Hij werd zesde in de openingsetappe, derde in Nyborg en zesde in Sonderborg. In het algemeen klassement staat hij nu op de vierde plaats, op 18 seconden van Wout Van Aert.

Aangeboden door onze partners