©  BELGA

Elise Mertens op een drafje naar kwartfinales dubbelspel op Wimbledon

Elise Mertens (WTA 1 dubbel) heeft zich maandag op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel.

Bron: BELGA

Samen met haar Chinese dubbelpartner, Zhang Shuai (WTA 4 dubbel), haalde ze het in twee sets (6-4 en 6-3) van de Oekraïense Nadiia Kichenok (WTA 56 dubbel) en de Roemeense Raluca Olaru (WTA 54 dubbel), de 15e reekshoofden.

In de kwartfinale zullen Mertens en Shuai, die het eerste reekshoofd vormen, het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen negende reekshoofden Yifan Xu en Zhaoxuan Yang en de zevende reekshoofden Alexa Guarachi en Andreja Klepac.

 

 ©  BELGA

Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Daarvoor won ze ook al twee andere Grand Slams in het dubbel: de US Open 2019 en de Australian Open 2021 met de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Dit jaar haalde de nummer 1 van België de halve finales van de Australian Open en de achtste finales op Roland Garros, samen met de Russin Veronika Kudermetova. Die laatste is afwezig in Londen door de uitsluiting van alle (Wit-)Russische spelers na de Russische inval in Oekraïne. 

In het enkeltoernooi werd Mertens (WTA 31) uitgeschakeld in de vierde ronde door Ons Jabeur, de Tunesische nummer twee van de wereld.

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners