©  AFP

Geen opzet bij dood Aljazeera journaliste Shireen Abu Akleh

De kogel die de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh doodde, kwam vermoedelijk vanuit Israëlische positie. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek naar de dodelijke kogel. “Er is geen reden om aan te nemen dat bij het incident op 11 mei in door Israël bezet Palestijns gebied opzet in het spel was”, concludeert het onderzoek.

ltoBron: BELGA

Het onderzoek werd mogelijk nadat de Palestijnen het projectiel aan de Amerikanen hadden overhandigd. De deskundigen benadrukken geen definitieve conclusie te kunnen trekken omdat de kogel erg beschadigd is.

Palestijnse autoriteiten hoopten dat kon worden vastgesteld of het Israëlische leger verantwoordelijk is en toonden zich verbolgen over het resultaat van het onderzoek. Onlangs meldden de Verenigde Naties nog dat Akleh is doodgeschoten door een Israëlische soldaat. Zij baseerden zich op onderzoek en informatie van het Israëlische leger en de Palestijnse openbaar aanklager.

De journaliste werkte voor de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Ze deed verslag van een Israëlische militaire operatie in de Palestijnse stad Jenin in bezet gebied toen ze werd doodgeschoten.

Meer over Israël

Aangeboden door onze partners