©  AFP

Fameuze uithaal richting de ‘bad boy’ van het tennis: “Nick Kyrgios brengt de sport naar het laagste niveau ooit met zijn gedrag”

Nick Kyrgios schaadt met zijn misdragingen het aanzien van de de tennissport. Dat heeft de Australische oud-tennisser Pat Cash gezegd over zijn landgenoot, die een boete kreeg voor onsportief gedrag na zijn partij op Wimbledon tegen de Griek Stefanos Tsitsipas.

Vincent Van Genechten

“Hij heeft het tennis naar het laagste niveau gebracht dat ik ooit heb gezien wat betreft sportiviteit, valsspelen, manipulatie, schelden en agressief gedrag naar umpires en lijnrechters”, zei Cash (die Wimbledon in 1987 won) op BBC Radio.

Kyrgios en Tsitsipas speelden zaterdag een verhit duel, waarbij de Australiër zijn tegenstander tot wanhoop bracht door voortdurend te klagen en te praten. Kyrgios vroeg onder meer de scheidsrechter om de Griek te bestraffen voor het in het publiek slaan van een bal. De gefrustreerde Tsitsipas kreeg op zijn beurt een waarschuwing nadat hij een paar keer had geprobeerd Kyrgios te raken. Na afloop verweet Tsitsipas zijn tegenstander pestgedrag, hetgeen werd weggelachen door Kyrgios.

Cash zag het allemaal met lede ogen aan. “Laten we hopen dat Kyrgios het tennis niet naar een nog lager niveau laat zakken dan hij zaterdag deed. Hij is door de ondergrens gegaan en er moet echt iets tegen worden gedaan.”

 

 ©  ISOPIX

Meer over Wimbledon

Aangeboden door onze partners