©  BELGA

Standard op stage zonder Muleka, die op weg lijkt naar Besiktas

Standard is maandagochtend vertrokken op stage naar Nederland zonder Jackson Muleka (22). De Congolese spits lijkt aan te sturen op een transfer richting Turkije.

Thomas Standaert

De soap rond Jackson Muleka bij de Rouches blijft duren. Nadat zijn transfer naar Burnley zondag afsprong, moest de Congolese international zich maandagochtend melden in Luik om mee te vertrekken op stage naar Nederland. Maar Muleka stuurde zijn kat en bleek ook onbereikbaar voor de club. Het lijkt erop dat de 22-jarige aanvaller een transfer naar Turkije wil forceren. Zowel Besiktas als Kasimpasa zijn in onderhandeling met Standard. Volgens Turkse bronnen is Muleka rond met Besiktas over een contract van vier jaar. Op clubniveau is er voorlopig nog geen akkoord. Besiktas heeft 3,3 miljoen euro veil voor de spits. Het is afwachten of Standard daar vrede mee neemt. Met Burnley hadden de Rouches een akkoord over een transfersom van vier miljoen euro, maar de club van Vincent Kompany kwam niet tot een akkoord met Muleka. De transfer van Samuel Bastien naar Burnley is ondertussen zo goed als rond.

Kostas Laifis sloot als laatste aan op stage. 

Kostas Laifis sloot als laatste aan op stage. ©  BELGA

Laifis als laatste

In totaal nemen er 28 spelers deel aan de stage van de Rouches. Kostas Laifis sloot als laatste aan bij de groep nadat hij zaterdag voor de tweede keer vader werd. Op woensdag en zaterdag speelt Standard zijn vierde en vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen twee buitenlandse tegenstanders.

De 28 namen: Amallah, Avenatti, Balikwisha, Bodart, Boljevic, Bokadi, Cafaro, Calut, Canak, Cimirot, Dewaele, Dragus, Dussenne, Emond, Epolo, Ghalidi, Henkinet, Laifis, Nekadio, Ngoy, Noubi, Pavlovic, Poitoux, Raskin, Shamir, Sissako, Tapsoba, Van Damme

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik