Sluikstorter gefilmd tijdens dumpen van zetels in Bocholt

Bocholt -

Vrijdagnamiddag werd op klaarlichte dag een oude salon gedumpt op de hoek van Brogelerweg en Goolderheideweg in Bocholt. De sluikstorter had evenwel niet in de gaten dat zijn actie op camera werd vastgelegd. De gemeente heeft de beelden bij het bedrijf opgevraagd en de politie is ingeschakeld.

Een sluikstorter, gekleed in korte broek en met rood T-shirt, vond er vorige week vrijdag rond 15 uur niet beter op dan twee zetels langs de openbare weg te dumpen. Wat de man op dat moment niet wist was dat een camera aan de overzijde van de weg alles haarfijn registreerde. “Die beelden gingen ook rond op facebook. Deze persoon heeft nogal lef om op klaarlichte dag twee zetels zomaar langs de straat te dumpen”, reageert schepen Jan Verjans.

Bij de gemeente hebben ze de milieuambtenaar ingeschakeld. “Hij volgt het dossier op en ook bij politie Carma is een klacht neergelegd en werden ze geïnformeerd”, weet Verjans.

De beelden zijn bij het bedrijf opgevraagd. “Daarop zijn de dader en auto te zien. Zowel de man als zijn wagen met aanhangwagen zijn zeer goed herkenbaar. We gaan er vanuit dat de politie hiermee voldoende heeft om deze sluikstorter op te sporen.”

De gemeentelijke technische dienst heeft de zetels ondertussen geruimd. “We zullen dit niet zo laten. Die ruiming, de kosten daarvan en een GAS-boete van 250 euro zullen we verhalen bij de sluikstorter,” besluit Jan Verjans. Het containerpark van de gemeente ligt niet ver van de plaats waar de man de zetel dumpt. Ook in de rest van Bocholt kampen ze met sluikstorters. Zo is er behalve deze dumping eveneens een probleem in de Lechtenstraat waar onbekenden vuilniszakken langs de weg achterlaten.

© TVL

(RDr)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio