© rr

Deze week tuft toeristisch treintje langs Peerse kerkdorpen

Peer -

De werkgroep van de Mariale Feesten 2022 heeft een bijzondere vakantieactiviteit uitgewerkt. Tussen dinsdag 5 juli en zaterdag 9 juli kunnen ritten gemaakt worden met een toeristisch treintje langs Peerse bezienswaardigheden.

Geert Van Baelen

De werkgroep rond de Mariale Feesten die slechts om de 25 jaar plaatsvinden, probeert elke parochie van Peer te betrekken bij haar activiteiten. “Voor het begin van de zomervakantie staat een leuke familie- of gezinsuitstap op het programma. Grootouders of ouders die de vakantie willen inzetten met de kinderen of kleinkinderen zijn welkom op onze tuf-tuf. Dit is een rondrit met een treintje langs belangrijke kapelletjes en toeristische bezienswaardigheden in de Peerse kerkdorpen”, stelt de organisatie. Ritten gebeuren tussen dinsdag 5 juli en zaterdag 9 juli. Een ervaren stadsgids begeleidt de reizigers. Naargelang de opstapplaats – telkens aan de kerk in elk kerkdorp - rijdt het treintje in een lus terug naar de opstapplaats. Per rit zijn er 48 plaatsen beschikbaar, ook voor mensen met een rolstoel of rollator.

(gvb)

Inschrijven gebeurt via Toerisme Peer, Markt 3, 011/61 .16 .02. Info op www.marialefeestenpeer.be/activiteiten. De prijs is 5 euro per persoon.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio