©  Hollandse Hoogte / Caspar Huurdeman Fotografie

Kampen en evenementen in verontreinigde PFOS-zones kunnen gewoon plaatsvinden

Jeugd- of sportkampen, festivals en andere evenementen op plaatsen waar no-regretmaatregelen vanwege een PFAS-verontreining van kracht zijn, kunnen gewoon plaatsvinden mits het respecteren van die maatregelen. Dat heeft PFAS-opdrachthouder Karl Vrancken maandag meegedeeld. Daarnaast moeten de bezoekers ook voldoende handhygiëne in acht nemen.

mtmBron: BELGA

De zomervakantie staat bol van de evenementen, ook op plaatsen waar no-regretmaatregelen van kracht zijn. Daarom krijgt PFAS-opdrachthouder Vrancken naar eigen zeggen veel vragen of die evenementen wel kunnen plaatsvinden. De PFAS-opdrachthouder schept nu duidelijkheid door te stellen dat de evenementen gewoon hun gang kunnen gaan, mits het respecteren van de maatregelen.

Zo wordt aangeraden om te kiezen voor een bedekt terrein en geen voedingsmiddelen te verkopen die op de bewuste locatie werden geteeld of gekweekt. Daarnaast moeten de organisatoren voldoende mogelijkheden ter beschikking stellen zodat bezoekers regelmatig hun handen kunnen wassen en wordt het afgeraden om activiteiten te doen waarbij grond wordt afgegraven.

Aangeboden door onze partners