©  BELGA

Elise Mertens sneuvelt tegen nummer twee van de wereld in achtste finales op Wimbledon

Elise Mertens heeft de achtste finales op Wimbledon niet overleefd. De Hamontse moest in twee sets (7-6 (11/9) en 6-4) het hoofd buigen voor Ons Jabeur, het nummer twee van de wereld.

Arno Schepers

LEES OOK. Elise Mertens: “Fier dat ik op Wimbledon opnieuw achtste finale heb gehaald”

Mertens had vorig jaar haar enige eerdere ontmoeting met Jabeur gewonnen op de US Open. Maar de 27-jarige Tunesische is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de WTA-ranking en vorige maand won ze nog het toernooi van Berlijn. Ze was dus een te duchten tegenstander maar Mertens weerde zich uitstekend, al kende ze geen goeie start.

De Hamontse verloor haar eerste twee opslagspelletjes. Ze keek aan tegen een 2-4 achterstand maar knokte terug met een break in het achtste game en uiteindelijk moest een tiebreak uitsluitsel brengen. Die draaide uit op een thriller waarin Mertens vijf setpunten liet liggen, Jabeur verzilverde haar tweede.

In de tweede set zette Mertens vroeg opslagverlies meteen recht, waarna de twee speelsters elkaar in evenwicht hielden tot 4-5. Toen moest Mertens haar service opnieuw inleveren, wat Jabeur de zege opleverde. Bij 30/40 was de eerste matchbal meteen de goede.

LEES OOK. Welcome back, David! Goffin stoot na marathonpartij door naar kwartfinales: “Een mentaal gevecht”

Mertens evenaarde met haar plaats in de vierde ronde haar beste resultaat op de All England Club uit 2019. Op de Australian Open (halve finale in 2018) en de US Open (kwartfinale in 2019 en 2020) deed ze nog beter.

Elise Mertens is in Londen ook nog aan de slag in het dubbelspel. Ze vormt met de Chinese Shuai Zhang het eerste reekshoofd. In de derde ronde (achtste finales) spelen ze tegen de Oekraïense Nadiia Kichenok en de Roemeense Raluca Olaru.

In de kwartfinales neemt Ons Jabeur het op tegen de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 66). Die wipte de Française Caroline Garcia (WTA 55) met 7-5 en 6-2.

LEES OOK. Maaseikenaar Joran Vliegen is uitgedubbeld op grandslamtoernooi van Wimbledon

 

 ©  ISOPIX

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners