OLS blijkt succesformule voor Limburgse schutterijen

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in het Nederlandse Meijel werd een succesformule met 35 schutterijen uit onze provincie. Gouverneur Lantmeeters gaf nochtans het slechte voorbeeld bij het openingsschot.

Jos Thomassen

“Mijn collega Jos Lantmeeters begroette me met de woorden ‘goedemorgen verliezer’”, bekende de Roemer, de Nederlands-Limburgse tegenhanger van Lantmeeters. Helaas schoot onze gouverneur slechts een halve punt af. Dat deerde de Belgische schutters echter niet. “Wij zijn na twee jaar corona en pas enkele bondsfeesten blij dat we weer volle belangstelling krijgen”, zegt Hubert Schepers van Stokken die zijn eerste OLS liep als keizer.

 

 ©  jth

Ook basisschool de Driehoek uit Bocholt genoot na de jongste winst op het kinjer OLS van de grote belangstelling. Zij mochten de parade van 135 schutterijen openen. Intussen is de schieterstrijd begonnen waarbij iedere schutterij zes schutters onder de buks afvaardigt. Als het deelnemersveld is uitgedund tot zo’n dertig zestallen wordt de wedstrijd gestaakt en wordt volgende week zaterdag uitgemaakt wie volgend jaar de Oude Limburger mag organiseren.

 

 ©  jth

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio