©  REUTERS

Gele trui Wout van Aert treurt niet om gemiste ritzege en heeft meteen cadeau voor zoontje Georges: “Zou raar zijn om niet tevreden te zijn”

Na zijn tweede plek in de openingstijdrit vrijdag zat ritwinst in de Tour er opnieuw nét niet in voor Wout van Aert. Na de tweede etappe krijgt hij echter wel een troostprijs die kan tellen: de gele trui, zijn eerste. Als er al teleurstelling was om de nieuwe tweede plaats, was die duidelijk ver weg bij de Kempenzoon.

Sam Varewyck

“Ik zit hier met een heel goed gevoel”, vertelde Van Aert in een eerste reactie voor de camera van Sporza. “Als je de gele trui mag aantrekken, zou het raar zijn om niet tevreden te zijn. Gisteren (toen hij tweede werd in de tijdrit, red.) is bij deze verteerd. Ik had veel hectiek verwacht. Op de brug was er steeds wind op kop en daarvoor was het ook veel in het nadeel, er waren nooit echt kansen om het op de kant te trekken. Maar het blijft de eerste rit van de Tour, er stonden veel mensen aan de kant en dat maakt het op zich al gevaarlijk.”

Van Aert loofde zijn ploegmaats voor hun harde werk. “Ik heb een supersterke ploeg gezien die ons vanaf kilometer nul vooraan heeft gehouden. Ik moet vooral Christophe Laporte bedanken, die mij zowel bij de tussensprint als aan de finish prachtig afzet. Hij hield me op het einde perfect vooraan. We wisten dat we gelanceerd van die brug zouden komen op 500 meter van de streep. Ik kon eigenlijk van achter Mads Pedersen komen en ik had de kortste lijn. Toen ik voelde dat ik hem voorbij zou gaan, dacht ik dat ik ging winnen. Maar Jakobsen moet echt heel snel van achteren gekomen zijn. Je moet altijd sprinten tot op de meet, daar worden de prijzen gegeven.”

“Er komen nog veel kansen”

“Van die val op het einde heb ik niks gemerkt, het werd wel in de radio gezegd. Ik denk dat er niemand van ons bij is. Gelukkig, maar dat hebben we zelf afgedwongen door in een goede positie te zitten”, stelt Van Aert, die nog eens verduidelijkte dat hij kon leven met zijn tweede plek. “Het is niet nieuw voor mij om vaak tweede te zijn. Maar ik denk dat Poulidor ook een grote kampioen was. Als je dan een gele trui als beloning krijgt, ben ik daar heel blij mee. Er zijn nog heel veel kansen in deze Tour, dit is een mooie start en ik kijk ernaar uit om deze trui te tonen!”

Ook zoontje Georges, die samen met vrouw Sarah De Bie momenteel in de Tour vertoeft, zal ongetwijfeld blij zijn met de gele trui van zijn papa. Van Aert kon zijn 1-jarige zoon immers een van die felbegeerde leeuwtjes toegooien vanop het podium: mogelijk wordt die collectie de komende dagen nog wat verder uitgebreid.

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer