Na zijn zege in de tijdrit vloog Yves Lampaert nog in de armen van persverantwoordelijke Phil Lowe, 

Coronapech in het verschiet voor gele trui Yves Lampaert? Knuffelende perschef Phil Lowe moet de Tour verlaten na positieve coronatest, ook Steels naar huis

Een kleine domper op de feestvreugde bij Quick-Step Alpha Vinyl. Ploegleider Tom Steels (50) heeft positief getest op het coronavirus en moest daardoor gisteren al de Tour verlaten. Hij wordt vervangen door de Italiaan Davide Bramati. Zaterdag kwam ook het nieuws dat ook de persverantwoordelijke positief testte op het virus.

Jonas Withouck, Jeroen De Pauw

Op sportief vlak heeft Quick-Step Alpha Vinyl de wind in de zeilen, op medisch vlak gaat het heel wat minder. Na het vertrek van Tom Steels moet nu ook perschef Phil Lowe de Ronde van Frankrijk verlaten voor die goed en wel van start is gegaan. Dat raakte zaterdagochtend bekend voor de start van de tweede etappe. Vrijdag zagen we Lowe nog innig knuffelen met Yves Lampaert nadat duidelijk werd dat hij de eerste gele trui in de wacht sleepte.

LEES OOK. De voorgangers van Yves Lampaert: ook voor hen was geel het hoogtepunt in hun carrière

Steels en Lowe zijn lang niet de eerste coronagevallen in de staf van Quick-Step Alpha Vinyl. CEO Patrick Lefevere zei na de openingstijdrit van vrijdag nog dat de ploeg in totaal al met vijf gevallen zat. Eén van die gevallen is Tim Declercq: hij testte begin deze week positief en werd vervangen door Florian Sénéchal. De andere positieve gevallen zijn allemaal medewerkers, nu dus ook ploegleider Tom Steels perschef Phil Lowe. Lowe zou nu al het achtste coronageval zijn binnen de Belgische ploeg.

Wellicht zal Steels vanop afstand wel nog de sportieve lijnen blijven uitzetten en misschien zelfs later deze Tour nog terugkeren bij het team. Maar in de volgwagen zal hij alvast de komende dagen niet meer zitten. Die taak wordt overgenomen door de Italiaan Davide Bramati.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Quick-Step Alpha Vinyl Team

Aangeboden door onze partners