©  Twitter FA Ireland

Schokkende verklaring van ex-bondscoach Nederlandse vrouwen: “Als jonge speelster verkracht door lid voetbalbond”

Vera Pauw, voormalig topvoetbalster en voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, heeft vrijdagavond een statement uitgegeven waarin ze aangeeft in het verleden slachtoffer te zijn geweest van seksueel geweld door voetbalfunctionarissen.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Pauw (59), huidig bondscoach van de Ierse vrouwenploeg, stelt dat ze als jonge voetbalster het slachtoffer is geweest van verkrachting door een ‘prominent’ voetbalofficial. Uit een interview in NRC blijkt dat het zou gaan om een veertien jaar oudere voetbaltrainer, die in 1986 tegen haar wil seks met haar zou hebben gehad in haar woning in Utrecht.

Ook maakt Pauw in het statement melding van twee aanrandingen door andere Nederlandse voetbalfunctionarissen. “Gedurende 35 jaar heb ik het misbruik voor mezelf gehouden. Ik heb toegestaan dat de herinnering eraan mijn leven heeft gecontroleerd, mij heeft vervuld met dagelijkse pijn en walging en mijn gevoelsleven heeft gedomineerd”.

Pauw geeft aan recent aangifte te hebben gedaan bij de politie van het seksuele geweld, nadat de KNVB niet tot een bevredigend antwoord heeft kunnen komen op een interne melding over het misbruik, die door Pauw is gedaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer