Voor de tweede keer in twee weken zijn dieven bij kunstenaar Staf Timmers over de vloer geweest. Ditmaal werden vijftien beelden gestolen. 

Voor de tweede keer in twee weken zijn dieven bij kunstenaar Staf Timmers over de vloer geweest. Ditmaal werden vijftien beelden gestolen. © Chris Nelis

Opnieuw beelden gestolen bij Staf Timmers in Houthalen: “Levenswerk verwoest”

Houthalen-Helchteren -

Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vijftien beelden gestolen bij Staf Timmers uit Houthalen-Helchteren. Twee weken geleden kreeg de kunstenaar dezelfde dieven over de vloer.

De man is danig aangeslagen door de gebeurtenis. “Mijn levenswerk is verwoest en mijn leven is kapot”, zucht Timmers (82), die zijn beelden tentoonstelt in een open tuin aan de Herebaan Oost. “De vorige keer hadden ze enkele zware beelden mee, nu vooral kleinere en middelgrote. Vijftien in totaal.”

“Je kan daar geen financiële waarde op plakken, alleen een emotionele”, zegt de kunstenaar. “Ditmaal zijn de dieven langs de kant van de weide gekomen, waar ze de draad doorgeknipt hebben. Om de beelden te verplaatsen, zijn ze ter hoogte van de straatkant over de draad heen gekropen. Het gaat in ieder geval om dezelfde dieven als vorige keer. Dezelfde wagen - een donkerblauwe Peutgeot - stond op de oprit van onze buurvrouw. Waarschijnlijk zijn ze gaan lopen door het geblaf van de honden. Ik denk niet dat de beelden gestolen zijn om ze als kunstwerk te verkopen, maar om ze te smelten. Ze zijn allemaal gemaakt van brons. Dat bestaat voor 93 procent uit koper. Dat willen ze eruit halen. Voor hen is dat puur voor de opbrengst, voor mij is dat mijn leven.”

De politie van de zone Carma onderzoekt de zaak. Wie één of meer van de beeldjes (in bijlage op foto) ziet neemt best contact op met de politie. (cn)

Een van de vijftien gestolen kunstwerken. 

Een van de vijftien gestolen kunstwerken. ©  RR

Dit kunstwerk werd ook gestolen. 

Dit kunstwerk werd ook gestolen. ©  RR

De dieven hebben ook dit kunstwerk gestolen. 

De dieven hebben ook dit kunstwerk gestolen. ©  RR

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio