Solliciteren én een Vespatochtje: het kon vandaag aan het kasteel van Ordingen. © Jozef Croughs

Kandidaten krijgen ritje met Vespa na sollicitatie bij Zorgbedrijf Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN -

Bij de start van de zomervakantie organiseerde Zorgbedrijf Sint-Truiden vrijdag een rekruteringsevent waarbij sollicitanten ook een tochtje op de Vespa konden maken. Net als in zoveel andere bedrijven en instellingen kampt het Zorgbedrijf Sint-Truiden met een personeelstekort.

“In het algemeen staan er heel wat zorgvacatures open en zijn wij op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen, poetshulpen, kinderbegeleiders en administratieve krachten”, zegt voorzitter Pascal Monette. Om geïnteresseerden op een originele manier kennis te laten maken met het zorgbedrijf organiseerden ze in zomerbar Jardin du Commandeur van het Kasteel van Ordingen een rekruteringsevent ‘Spring jij achterop?’.

“Het contract kan ter plaatse getekend worden en als extraatje krijgen toekomstige medewerkers een Vesparit cadeau”, zegt Rosanna Pascariello, algemeen directeur Zorgbedrijf Sint-Truiden. “We willen zo veel mogelijk mensen aansporen om bij ons te komen werken. Wij hebben twee woonzorgcentra, een kinderopvang, een thuisdienst en willen de mensen motiveren om zo dicht mogelijk bij huis, in een leuke sfeer en met een warm hart en het vereiste diploma voor de zorg te werken. Daarnaast zijn er heel wat mogelijkheden in de functie van huismoeder, die doet de logistieke ondersteuning op de afdeling, een zeer belangrijke taak bij de maaltijdbedeling om mensen een glaasje water of tas koffie en vooral een luisterend oor aan te bieden.” (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer