29 knelpunten op Peerse schoolroutes en dus komen er rode en gele stroken

Peer -

Peer heeft in overleg met bewoners en gebruikers 29 fietsknelpunten op de schoolroutes in kaart gebracht. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, start de stad vandaag met het aanbrengen van fietssuggestiestroken.

Geert Van Baelen

De werken houden in dat er slemlagen worden aangebracht. “Dit zijn okergele of rode fietssuggestiestroken die fietsers een duidelijke en zichtbare plaats geven op de rijbaan. Bovendien wordt de rijbaan hiermee visueel smaller gemaakt zodat chauffeurs hun snelheid aanpassen.” De aannemer gaat tot eind volgende week aan de slag in volgende straten: Kapelstraat, Sint-Trudostraat, Ambachtslaan, Monsstraat, Cremerdijk, Lookstraat, Oudestraat, Lindedorp, Kruisdijk, Muntstraat, Tettelstraat en Grotstraat.

Hinder

De hinder tijdens de werken blijft beperkt omdat deze slemlagen relatief snel opdrogen. “Op de meeste plaatsen wordt er tijdelijk afwisselend verkeer doorgelaten en is er een parkeerverbod ingesteld. Alleen in de Sint-Trudostraat in Wijchmaal zal de aannemer de volledige rijweg tijdens de werken op dinsdag 4 juli afsluiten en is er een omleiding voorzien.”

(gvb)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio