Dylan Teuns. 

Dylan Teuns. 

Management van Dylan Teuns boos op loslippig Frans parket: “Dit dreigt onherstelbare schade toe te brengen”

Het management van profrenner Dylan Teuns heeft vrijdagochtend een mededeling verspreid waarin het zijn ongenoegen uitspreekt over de manier van werken van het Franse parket. Dat verrichte eerder deze week huiszoekingen bij wielerteam Bahrain Victorious en zijn renners en schaadt volgens zijn management de goede naam van Teuns door daar heel open over te communiceren.

Wim Conings

De mededeling van het management van Teuns:

“Naar aanleiding van de diverse berichten in de media wensen wij het volgende op te merken:

1. Het juridisch heilige principe van het geheim van het gerechtelijk onderzoek wordt naar aanleiding van de start van de TdF blijkbaar geslachtofferd op het altaar van de Franse sensatiezucht: het is merkwaardig dat het Parket van Marseille namen en plaatsen van huiszoekingen vrijgeeft tijdens een persmoment op donderdagavond. Zowel de ploeg als Dylan Teuns hebben steeds hun volledige medewerking verleend en voor het overige het stilzwijgen bewaard in het belang van het onderzoek.

2. In tegenstelling tot de beweringen en insinuaties in bepaalde media werd na de huiszoeking in Denemarken bij Dylan Teuns niets in beslag genomen.

3. Dylan en wijzelf zullen, gelet op de onschuld van onze renner, onze medewerking blijven verlenen doch hopen op meer discretie. De huidige beschadigingsoperatie dreigt de lopende contractbesprekingen in gevaar te brengen en onherstelbare schade toe te brengen.”

“Niets gevonden” volgens Bahrain Victorious

Donderdagochtend om 5u30 werden de renners, met daarbij onze landgenoot Dylan Teuns, uit hun bed gelicht door de Deense politie, op vraag van de Franse autoriteiten. Alle kamers en wagens werden doorzocht. Het team verleende alle medewerking. “Maar er werd niets gevonden”, reageerde Bahrain Victorious.

Het Parket van Marseille heeft donderdagavond gecommuniceerd. Bij verschillende huiszoekingen tussen 27 en 30 juni in Italië, Spanje, België, Polen, Slovenië, Kroatië en Denemarken zijn “elektronische apparatuur (telefoons, computers, harde schijven) en geneesmiddelen waarvan de aard en de herkomst nog onbekend zijn” in beslag genomen. “Alle zaken die in beslag genomen zijn zullen verder onderzocht en geanalyseerd worden”, aldus het parket.

Vorig jaar kreeg de ploeg tijdens de Tour ook al het bezoek van de Franse politie. Die wilde toen trainingsdocumenten van de renners kunnen inkijken.

 

Meer over Dylan Teuns

Aangeboden door onze partners