GEMEENTERAAD. “Wellens gezin betaalt iets meer voor afvalophaling”

Wellen
Toon Royackers

Nieuwe schepen: Ellen Punie (Vooruit-ROB) is voortaan eerste schepen van Wellen. De voorzitster van de gemeenteraad komt daarmee in de plaats van schepen Johan Cabergs, die eind mei overleed aan de gevolgen van ziekte. Partijgenoot Mathy Vanbrabant legde de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Opvallend: Leen Punie kreeg een applausje van de oppositie. “Je bent een uitstekende voorzitster geweest van onze gemeenteraad,” zo oordeelde Marc Weeghmans (Open VLD).

Afvalbelasting: Oppositiepartij Open VLD stelde voor om de ‘belasting op het ophalen en verwerken van huishoudelijke afvalstoffen’ aan te passen. “Nu betalen gezinnen in Wellen in verhouding iets meer dan in veel andere Limburgse gemeenten,” rekende raadslid Stijn Vandersmissen uit. Volgens schepen van Financiën Ilse Bosmans (CD&V) is het nu echter niet het moment om kortingen te geven. Burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) wees erop dat het reglement in Wellen in het verleden juist zorgvuldig was opgesteld volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. 

Rotonde: Raadslid Benny Maes (VAW) had bedenkingen bij de nieuwe rotonde aan het containerpark. Het gaat om een minirotonde, die voor grotere voertuigen kennelijk moeilijker te nemen is. Veel bestuurders rijden de rotonde bovendien in de verkeerde richting voorbij. “Daarvoor kunnen ze natuurlijk wel beboet worden”, waarschuwde burgemeester Robeyns. “Trouwens: deze proefopstelling kwam er na een positief advies van de politie. Na een evaluatieperiode kunnen we nog bekijken hoe het kruispunt definitief ingericht kan worden.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio