GEMEENTERAAD. Groen licht voor Alken Valley: “We gaan nu niets meer wijzigen”

Alken
Rudi De Cock

Alken Valley: De projectbegeleiding rond Alken Valley is toevertrouwd aan GD&A Advocaten die voor de uitvoering van deze opdracht samenwerken met Sweco Belgium. Het gaat om de renovatie van de Molen en de ontwikkeling van zowel het rijkswachtgebouw als van het gemeenschapscentrum Taeymans met de bijhorende kapelanijen. De oppositie wil openheid over de partijgrenzen heen en vraagt om een vorm van participatie. Burgemeester Penxten (N-VA) wil niet vertragen: “Het traject ligt vast. We gaan nu niets meer wijzigen.”

Nevenbestemming kerk Terkoest: De Koninklijke Harmonie zal tegen de zomer van 2023 onderdak krijgen in de kerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen van Terkoest. Er worden nu twee belangrijke stappen gezet voor een nevenbestemming van de kerk. Naast de goedkeuring van een princiepsovereenkomst tussen gemeente en kerkfabriek, start de zoektocht naar een architect die vertrouwd is met plannen voor religieuze gebouwen.

Ontslag raadslid Franssens: Kris Franssens (cd&v) heeft zijn ontslag gegeven als gemeenteraadslid met ingang vanaf 1 juli. Als gemeenteraadslid wordt hij vervangen door de eerstvolgende opvolger van de cd&v-lijst, Paul Dirickx. Die legde de eed af waardoor hij officieel geïnstalleerd werd als raadslid. 

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio