HERBELEEF. Rock Werchter 2022 was weer een feestje van begin tot einde

Van donderdag tot en met zondag was Rock Werchter opnieuw het walhalla van de muziekliefhebber. Dat de fans van het festival de weide gemist hebben, bleek uit de ticketverkoop: de 46ste editie van Rock Werchter was compleet uitverkocht, goed voor 151.000 bezoekers. Wij waren bij deze muzikale vierdaagse van begin tot einde. Herbeleef het hier.

evdg
 • Rock Werchter volledig uitverkocht
  Met 67.000 combitickets en vier keer 21.000 dagtickets zijn alle kaartjes voor Rock Werchter verkocht. Goed voor 151.000 bezoekers in het festivalpark van Werchter, tussen 30 juni en 3 juli.
 • BREAKING
  De 46ste editie van Rock Werchter is officieel van start gegaan. Op de main stage geeft de band Gang of Youths het startschot.

 • Duurdere bonnetjes
  De inflatie is ook voelbaar op de weide van Rock Werchter. Bonnetjes voor eten en drinken zijn iets duurder geworden: 1 bonnetje in voorverkoop kost 3,25 euro. Op de weide zelf kosten die 3,5 euro per stuk. Drie zomers geleden kostte een bonnetje in voorverkoop nog 2,75 euro.
 • Oesters, iemand? Of toch maar een worst?
  Een braadworst? Dat zijn dan twee bonnetjes. Een pasta bolognaise kost vier bonnetjes. En 6 stuks oesters? Dat zijn dan vijf bonnetjes, goed voor 17,5 euro.
 • Gang of Youths: geslaagde kickstart
  De spits afbijten, er zijn meer dankbare taken. Maar Gang of Youths volbracht het voortreffelijk op het hoofdpodium. Voor een relatief klein maar trouw publiek, met enthousiasme in elke vezel en nog zonder een spat regen. De toon is gezet, de toon zit juist.

 • Crowdsurfen voor softies
  Je wou altijd al ‘ns op handen worden gedragen door een uitzinnig publiek, maar crowdsurfen is een brug te ver? Op de festivalweide kan je van de glijbaan met daarop een foto van een mensenzee. Net echt. Enfin, toch een heel klein beetje.

 • De populaire, Ierse punkband Fontaines DC doet de weide al wat voller stromen

 • Dan toch geen koppel?
  Broer en zus. Dat willen Kimberly (20) en Levy (17) uit Wezemaal graag duidelijk maken aan iedereen die ze passeren. Dat ze broer en zus zijn. “Want mensen denken heel vaak dat we een koppel zijn. Écht heel vaak. Het is een beetje awkward.”
  Niet dat ze elkaar niet graag zien, integendeel. Kimberly, die onder meer werkt als schoonheidsspecialiste, deed haar broer zelfs een combiticket cadeau. “Al compenseer ik dat door haar drankbonnetjes te geven”, klinkt het bij hem.
 • Groot festival mag niet leiden tot groot stort: boete tot 350 euro voor wie zwerfvuil op straat gooit
  Om extra inspanningen te leveren in de strijd tegen zwerfvuil, zetten de gemeente Rotselaar en Afvalstoffenmaatschappij OVAM tijdens Rock Werchter zwerfvuilhandhavers in. En die voeren intensieve controles uit. Wie zijn afval zomaar weggooit op straat en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. Lees hier meer (+).

  Nina en Margot op de festivalweide.
 • De stortbuien hebben vertraging
  De eerste voorzichtige regen schoffelt de sfeer niet onderuit. Schoolvriendinnen Jinte, Kaat-Fee en Marie, alle drie zestien, alle drie uit de regio en alle drie voor het eerst op Rock Werchter, blijven nog even hangen aan The Slope.
 • GLUREN OP WERCHTER. Måneskin heeft zijn kleren terug, Carly Rae Jepsen loopt blauwtje en uitkijken naar Belgisch bier
  Wat doen internationale artiesten voor ze op het Rock Werchter-podium kruipen? Pearl Jam onthult nieuwe merchandise, de vervanger van Sam Fender toont in een videoboodschap hoe blij ze wel niet is dat hij niet kan optreden en de leden van Måneskin dragen eindelijk eens wat kleren. Benieuwd? Wij geven een overzichtje.
 • Wim (51) en dochter Marie (21) eren Arno op Rock Werchter
  Vanavond vindt om 18.20 uur het eerbetoon plaats aan Arno. De artiest overleed in april dit jaar aan pancreaskanker. Met de hele wei wordt zijn hit Oh la la la bezongen. Wie er zeker bij zal zijn is Wim en zijn dochter Marie. Hij heeft alvast een gepast shirt aangetrokken. "Ik was erbij tijdens het laatste concert van Arno in Oostende", vertelt hij. "Ik ben een grote fan. Ik denk dat ik hem een keer of zeven, acht aan het werk heb gezien. Ik ga al vroeg daar gaan staan, ik wil een plekje helemaal vooraan het podium." Hij houdt zich dan alvast klaar voor de emoties. "Ik denk dat het wel even slikken zal zijn. Het is een goed gekozen nummer vind ik. Iedereen kan dat meezingen. Het allermooiste Arno-nummer? Ik heb me die vraag al vaak gesteld, maar ik zou niet weten wat kiezen. Maar Les yeux de ma mère blijft toch wel bijzonder."

  Het is ook bijzonder dat vader en dochter samen vier dagen komen. "We waren de vorige keer al eens een dag geweest, nu vroeg de dochter om twee dagen te gaan. Maar ik dacht, dan doe je er beter vier", zegt Wim. Marie knikt: "Waarom niet met de vrienden, zeggen ze wel eens, maar we hebben een goede band, dus ik vind het leuk om met papa te komen. Vorige keer hebben we Yungblood gezien, dat vonden we super goed."
   
  Foto Maarten De Bouw
 • Regenzone trekt over Werchter
  De weergoden zijn Rock Werchter niet langer gunstig gezind: felle regenbuien trekken over de festivalweide en doen veel festivalgangers naar de overdekte plekken hollen. Al laat niet iedereen het aan hun hart komen: bij Rag 'N Bone Man zingen de fans luidkeels mee. Met of zonder poncho.

   
 • BREAKING
  Metallica komt dan toch naar Rock Werchter
  Dat nieuws werd aangekondigd via de sociale mediakanalen van de band.
 • Metalband Metallica bevestigt na coronabesmetting: "Show op Werchter gaat door"

  De Amerikaanse metalband heeft bevestigd dat hun show vrijdag op Rock Werchter doorgaat. Dat heeft de organisatie van het festival donderdag op Twitter meegedeeld.

  Woensdag moest de band een show in Zwitserland annuleren omwille van een coronabesmetting "bij een lid van de Metallica-familie". Het is niet duidelijk of het ging om een lid van de band of iemand uit de entourage van de groep.

  Donderdag laat het festival weten dat de geplande show van Metallica op vrijdag/morgen gewoon doorgaat. Metallica is een van de headliners van Rock Werchter 2022.

 • Uitgeregend eerbetoon voor Arno
  Ondanks de gietende regen stond er toch een menigte klaar op de wei om 18.20 uur om Arno Hintjens te herdenken. Ingeleid door Otto-Jan Ham en Stijn Van de Voorde werd aangemaand om mee te zingen met hit Oh la la la. Op het podium bleef het daarna leeg, maar op de schermen waren beelden van Arno te zien tijdens een concert waar hij het nummer bracht. De regen leek weliswaar toch een kleine domper op de stembanden te zetten. Maar het laatste applaus voor de in april overleden muzikant klonk als eresaluut luid over de wei.


   
  (c) Maarten De Bouw
  (c) Maarten De Bouw
  (c) Maarten De Bouw
 • RECENSIE. Haim op Rock Werchter: muzikaal dik in orde, maar liever iets minder gezwets ***
  “Hey Roch Wurghter, how you doin’!” Aan de Vlaamse uitspraak is het nog wat werken voor de Amerikaanse groep van de drie zussen Haim. Maar de wei in Werchter hadden ze wel al helemaal mee met hun indiepop en rockdeuntjes. Al mocht het ludieke intermezzo soms toch minder storen. Lees hier meer (+).

  Este Haim, de oudste zus zingt niet alleen, maar is ook bassiste. 
 • Waar regen is, is ook modder

 • Beck start halfuur later in The Barn
  Een halfuur later dan gepland maakt de Amerikaanse rockartiest zijn opwachting in The Barn. Reden van de vertraging? Hij heeft zich vastgereden in de file. Hij stond gepland van 19.30 tot 20.45 uur.

Meer over Rock Werchter

Aangeboden door onze partners