© Team Bahrain Victorious

Frans parket over huiszoekingen bij Bahrain Victorious: “Elektronische apparatuur en geneesmiddelen in beslag genomen”

Bahrain Victorious blijft het doelwit van de politie. Na eerdere huiszoekingen maandag bij renners en staf thuis is de Deense politie donderdagmorgen in alle vroegte binnengevallen in het hotel van het team in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Daar vindt vrijdag de ‘Grand Départ’ van de Tour de France plaats. Donderdagavond heeft het parket van Marseille gecommuniceerd over de huiszoekingen.

Vincent Van Genechten, Jonas WithouckBron: BELGA

Om 5u30 werden de renners, met daarbij onze landgenoot Dylan Teuns, uit hun bed gelicht door de Deense politie, op vraag van de Franse autoriteiten. Alle kamers en wagens werden doorzocht. Het team verleende alle medewerking. “Maar er werd niets gevonden”, reageerde Bahrain Victorious. 

Elektronische apparatuur en geneesmiddelen in beslag genomen

Het Parket van Marseille heeft donderdagavond gecommuniceerd. Bij verschillende huiszoekingen tussen 27 en 30 juni in Italië, Spanje, België, Polen, Slovenië, Kroatië en Denemarken zijn “elektronische apparatuur (telefoons, computers, harde schijven) en geneesmiddelen waarvan de aard en de herkomst nog onbekend zijn” in beslag genomen. “Alle zaken die in beslag genomen zijn zullen verder onderzocht en geanalyseerd worden”, aldus het parket.

Vorig jaar kreeg de ploeg tijdens de Tour ook al het bezoek van de Franse politie. Die wilde toen trainingsdocumenten van de renners kunnen inkijken.

Naast Dylan Teuns zijn de Italiaan Damiano Caruso, de Pool Kamil Gradek, de Australiër Jack Haig, de Slovenen Matej Mohoric en Jan Tratnik, de Spanjaard Luis Leon Sanchez en de Brit Fred Wright de geselecteerden van Bahrain Victorious voor de komende Tour.

De enige tweet die Bahrain Victorious donderdag de wereld instuurde, daarna bleef het stil:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners