© Jozef Croughs

Vastgereden vrachtwagen verspert N3 aan spoorwegbrug Stayen

SINT-TRUIDEN -

Donderdagnamiddag omstreeks 13.30 uur is op de N3, de Haspengouwlaan in Sint-Truiden, de rechterrijstrook een tijdlang afgesloten geweest voor het doorgaand verkeer richting Luik. Een vrachtwagen reed zich klem onder de brug.

De 41-jarige vrachtwagenbestuurder van het Logistiek Transport bedrijf Blegny SA uit Blégny had de hoogte van de brug verkeerd ingeschat. De lading betonnen containers werd niet beschadigd. Na ruim anderhalf uur kon de bestuurder de vrachtwagen uit de benarde positie bevrijden.  

“De spoorwegingenieurs en politie en kwamen ter plaatse om de stabiliteit van de brug te controleren. Die bleek in orde waarna het spoorwegverkeer weer normaal kon functioneren,” zegt Thomas Baeken communicatieverantwoordelijke bij Infrabel.

Vorig jaar heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog twee borden geplaatst aan de spoorwegbrug op de Haspengpouwlaan (N3) in Sint-Truiden die de beperkte hoogte van 4,03 meter aangeven. De werkelijke beschikbare hoogte is 4,33 meter, maar op de signalisatieborden wordt (volgens de regelgeving) steeds een veiligheidsmarge ingebouwd van 0,30 meter. “De Belgische transportbedrijven zijn op de hoogte van de afmetingen en kunnen hun routes aanpassen. Het gaat vooral om buitenlandse bedrijven die de belangrijke transportroute van Luik naar de E40 nemen en de hoogte foutief inschatten. Meestal bleef het met stoffelijke schade aan de vrachtwagens en de brug”, besluit Sep Vandijck, woordvoerder AWV.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio